DS MOTOR

Un sabadellenc, al primer mundial de turismes elèctrics

Jordi Gené fa molt de temps que treballa en el desenvolupament del cotxe
Jordi Gené fa molt de temps que treballa en el desenvolupament del cotxe / CEDIDA (CUPRA)

– Mario Patinyo –

S’imaginen un cotxe elèctric capaç d’oferir una potència de 700 cavalls, una acceleració de 0 a 100 km/h de només 3 segons i una velocitat màxima de 270 km/h? Doncs no és cap utopia, sinó que ja és tota una realitat. L’han batejat amb el nom de Cupra e-Racer i han escollit el sabadellenc Jordi Gené per pilotar-lo en el primer campionat de turismes multimarca totalment elèctrics del món.

El futur de l’automoció depèn dels vehicles elèctrics i, conscients d’això, les marques estan apostant cada cop més fort per la sostenibilitat, també en el món de la competició. Campionats de primer nivell com la Fórmula 1 ja es disputen amb motors híbrids i, fins i tot, hi ha modalitats 100% elèctriques de monoplaces, com la Fórmula E, o de motocicletes, com el mundial de Moto E.

La darrera disciplina que ha decidit sumar-se a la iniciativa sostenible és la de turismes que, a partir de l’any vinent, comptarà amb un certamen 100% elèctric. De moment, el Pure ETCR (com l’han batejat) comptarà amb curses promocionals al llarg del 2020 a Anglaterra, Àustria, Dinamarca, Japó, Xina i els Estats Units.

La primera marca que ha anunciat la seva participació ha estat la catalana Cupra que també ha revelat la identitat dels seus dos pilots: el suec Mattias Ekström i el sabadellenc Jordi Gené, implicat en el desenvolupament de l’e-Racer des de fa anys. El pilot qualifica el cotxe d’“espectacular” i reconeix que “mai hauria imaginat poder córrer un campionat elèctric però, ara que hi penso, tampoc que disputaria les 24h de Le Mans, el mundial de turismes o curses de camions”.

Els dos pilots escollits per pilotar el nou cupra: Mattias Ekström i Jordi Gené

Els dos pilots escollits per pilotar el nou cupra: Mattias Ekström i Jordi Gené / CEDIDA

I és que, després de provar gairebé totes les modalitats automobilístiques existents, el germà gran de la nissaga Gené Guerrero ha recuperat la il·lusió per competir. “Després de dos anys allunyat de la competició, em motiva molt poder tornar amb aquest cotxe. Tot i ser una gran responsabilitat, m’enorgulleix que Cupra hagi apostat per mi”, confessa Gené.

Admet que el nou projecte “és un gran repte personal però molt bonic perquè en aquesta disciplina el pilot té molt a dir, a gestionar l’energia, repartir la potència, la frenada i, fins i tot, interactuar amb el públic”.

Als seus 49 anys, el Jordi té molt clar quin és el futur del motorsport: “El món de l’automòbil està avançant a una velocitat brutal i la competició no es podia quedar enrere. Els projectes elèctrics són el futur. Les marques aposten clarament per això i les curses les ajuden a estar al dia tecnològicament, a més de ser una gran estratègia de màrqueting, perquè els permet mostrar al públic tot el seu potencial”.

Per tot plegat, Gené es mostra “absolutament convençut que l’automobilisme professional serà elèctric en molt poc temps. De fet, el present ja són les competicions elèctriques, com veiem amb la Fórmula E, el campionat que més marques aplega en l’àmbit mundial. Confio que el Pure ETCR també reuneixi molts equips i l’afició gaudeixi d’un campionat que serà espectacular, tant pels cotxes participants com pel seu format, basat en petites batalles fins a arribar a la gran final, al més pur estil del rallycross”, revela el pilot local.

El seu debut es produirà del 9 al 12 de juliol a Anglaterra, amb motiu de la primera cursa d’exhibició del nou campionat durant el mític Festival de la Velocitat a Goodwood. Cupra ha estat la primera marca a fer oficial la seva presència, però aviat altres seguiran els seus passos com Alfa Romeo, Hyundai i, fins i tot, hi ha rumors que s’hi afegirà un constructor xinès.

El nou vehicle elèctric Cupra E-Racer

El nou vehicle elèctric Cupra E-Racer / CEDIDA

Fitxa Tècnica Cupra e-Racer

Motors: 2×2 flux axial

Bateria: 65 kWh

Màxima potencia: 680 CV

Màxima parell motor: 960 Nm

De 0 a 100 km/h: 3,2 s

Velocitat màxima: 270 km/h

Comentaris
To Top