ESPORTS

Óscar Salguero veu interrompuda la seva preparació olímpica pel tancament del CAR

El nedador del Club Natació Sabadell aspira a l'or als Jocs de Tòquio / Ll. Franco

El degoteig de conseqüències de la crisi del coronavirus és constant en el món de l’esport. A més de la suspensió de les competicions de totes les especialitats, també hi trobem afectacions individuals importants. Per exemple, el nedador sabadellenc Óscar Salguero, triple campió olímpic, mundial i europeu, ha vist interrompuda la seva preparació pels Jocs Olímpics de Tòquio a causa del tancament de les instal·lacions del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat (CAR) després de confirmar-se un cas positiu de Covid-19.

Salguero es troba ara mateix a casa seva a Sabadell. La seva situació ha fet un gir de 180 graus a les últimes hores. “La previsió per esportistes amb bitllet o possibilitats d’estar en els Jocs Olímpics era passar aquests 14 dies tancats al CAR, viure i entrenar allà sota uns controls molt estrictes. De fet, ja teníem les maletes fetes. Però arran del cas positiu de coronavirus d’un membre del centre mèdic tot se’n va anar orris. Van haver de tancar la instal·lació perquè ens quedàvem sense metges. Els esportistes estem bé perquè no hem tingut cap contacte amb l’afectat o el seu entorn”.

Entén la situació i les mesures que s’han pres des del Govern, però no pot evitar un sentiment de ràbia. “Per un esportista els Jocs és el màxim i jo feia 4 anys que només treballava per això. Ara quedem en una situació molt complicada. Tallar la preparació en aquests moments és molt perjudicial. A casa puc fer alguns exercicis, però jo necessito la piscina per entrenar”. També han quedat cancel·lades les competicions en què pensava posar-se a prova les pròximes setmanes, entre les quals es troba el Campionat d’Europa.

“S’haurien d’ajornar els Jocs”

La gran cita dels Jocs Olímpics de Tòquio continua en peu… de moment. Des del COI (Comitè Olímpic Internacional) s’insisteix que se celebraran en les dates previstes. Però Oscar Salguero considera que “el millor seria ajornar-los un any. Amb tota aquesta situació, molts esportistes no podrem fer la preparació adequada i sortirem amb desavantatge respecte a altes que no s’hagin vist tan afectats”. Els Jocs Paralímpics comencen més tard i la data marcada en vermell és el 27 d’agost, el dia que l’Óscar hauria de lluitar per l’or olímpic als 100 metres braça. De fet, ja té comprats els bitllets per la seva família. “Falten més de cinc mesos i espero que tot estigui solucionat, però tocarà esperar”. En una situació semblant es troba també el jugador de tennis taula del Club Natació Sabadell, Jordi Morales.

Altres contratemps

No és la primera vegada que l’Óscar Salguero veu alterada la seva participació en competicions internacionals. El Mundial de Mèxic es va haver d’ajornar uns mesos per un terratrèmol; el posterior Mundial que s’havia de celebrar a Malàisia es va traslladar a Londres per un tema polític; i en l’àmbit olímpic, els Jocs de Rio del 2016 van estar en perill per una altra pandèmia: el virus del mosquit Zika que va infectar 4 milions de persones a Amèrica Llatina, dels quals 1,5 eren a Brasil. Finalment es van poder celebrar i el sabadellenc va aconseguir el seu primer or olímpic. Ara haurà d’esperar per saber si pot anar a Tòquio amb normalitat.

Comentaris
To Top