Publicitat
Vallès

Un taller de costura mobilitza Sentmenat per cosir 1.000 mascaretes

Foto d'arxiu de mascaretes / CEDIDA

Qui ho havia de dir, dues setmanes enrere, que un taller de costura a Sentmenat contribuiria a frenar els efectes d’una crisi sanitària. L’Associació de Veïns del municipi, que durant l’any ensenya a cosir roba, està fent una crida a voluntaris que tinguin una màquina de cosir a casa per confeccionar un miler de mascaretes quirúrgiques, davant la dificultat que hi ha per trobar-ne arreu. Ahir a la tarda, en només dues hores, una cinquantena de persones ja s’havien afegit a la iniciativa.

Les mascaretes aniran destinades a la policia, als serveis d’emergència i a les treballadores familiars de Sentmenat. Municipis vallesans de l’entorn ja s’han interessat per poder rebre les que sobrin.

“Veient que ens faltava el material, vam començar a contactar amb empreses per saber si en tenien. D’aquesta manera vam aconseguir un centenar de mascaretes. Però l’enginyer municipal va continuar buscant-ne”, relata l’alcalde, Marc Verneda. Així és com l’Ajuntament va topar amb l’empresa RobinHat de Rubí, especialitzada en la confecció de barrets de quiròfan, fets amb el mateix material que les mascaretes que aquests dies s’utilitzen per evitar el contagi del coronavirus. La companyia no tenia manera d’aprofitar sanitàriament els barrets, així que va cedir gratuïtament el material perquè l’utilitzessin els voluntaris del taller de costura. I la solució va arribar a Sentmenat en taxi. “Es van posar a disposició i la seva oferta ens va encaixar com un guant”, celebra Verneda.

Publicitat

Són segures les mascaretes?

Davant la incertesa que pot generar la manipulació del material per part dels voluntaris, “les mascaretes passaran processos d’esterilització”, ressaltava l’alcalde del municipi. La teoria per confeccionar-les, a més, respectarà el confinament, ja que es farà arribar als voluntaris a través de vídeos.

Donació d'un comerç

Paral·lelament, l'Ajuntament ha rebut una bona quantitat de material, gran part del qual el va entregar un comerç xinès del municipi. Desinteressadament, es va oferir per proporcionar mascaretes, guants i gel hidroalcohòlic.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top