Publicitat
Ciutat

Nissan prepara un ERTO per més de 3.000 treballadors, també al Vallès

Treballadors de Nissan concentrats davant la seu del Departament de Treball, el passat 29 d'abril del 2019 / ACN

Nissan presentarà aquest dijous un Expedient de Regulació d’Ocupació Temporal (ERTO) per causes de força major a conseqüència de la crisi del covid-19 per més de 3.300 treballadors de les plantes de la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca, segons han confirmat fonts de l’empresa i els sindicats. En una reunió amb els sindicats, que ha acabat sense acord, la direcció ha assegurat que oferirà un complement perquè el personal afectat pugui cobrar fins al 80% del salari mentre duri l’aturada de producció.

Queda exclòs de l’expedient el personal que pugui teletreballar. La companyia nipona se suma a l’altra gran automobilística catalana, Seat, que va presentar un ERTO per 14.800 treballadors a inicis de setmana.

La planta de producció de la Zona Franca i de Montcada estan aturades des de divendres passat pels problemes de subministrament, en part derivats de l’aïllament d’Igualada, on la companyia té alguns dels seus proveïdors, com l’empresa Trire d’Òdena.

La planta barcelonina ja arrossegava dificultats per la falta de models i preveia tancar l’any produint a un 20% de la seva capacitat.

Publicitat
Comentaris
To Top