Publicitat
Castellar del Vallès

El mossèn ‘youtuber’ que t’ensenya a pregar

Mossèn Txema Cot t'ensenya a pregar en família / Youtube

“Com que tenim moltes hores tots plegats, un servidor mirarà de justificar el sou. Si no, no cobrarem a final de mes!”. A qui no conegui el tarannà humorístic de Txema Cot li podria sorprendre trobar-se el mossèn de Castellar del Vallès darrere d’aquest missatge i fent de youtuber: “És una proposta atrevida, demana valentia i una mica d’inconsciència”, bromeja a la introducció del vídeo penjat a internet. A la seva vila, ben conegut, no sorprèn tant.

Des de la rectoria s’ha posat a davant de la càmera per ensenyar de manera informal, a través d’un tutorial, com fer una pregària des de casa i en família. “El mossèn s’ha tornat boig!”. A través d’un dibuix ensenya als espectadors el procés, mentre es disculpa: “Perdoneu, el meu dibuix no crec que arribi a cap museu”.

Txema Cot detalla que cal buscar un racó que serveixi d’oratori, “una minicatedral al nostre piset”. I aleshores? Una catifa, quatre cadires o un sofà poden servir, segons el mossèn castellarenc. També una imatge, acompanyada d’una espelma o una flor. “Aquí a la parròquia ens agraden els cistellets, per escriure-hi algun missatge”, afegeix.

Publicitat

“En nom del pare, del fill i de l’esperit Sant”, resa Cot, explicant que es tracta del primer pas. I ironitza, rialler: “Si ho fem, no repetirem curs de catequesi. Us ho prometo”. Entre els altres passos, hi ha l’acompanyament musical –que es pot aprendre en dos vídeos més en què Cot canta i toca la guitarra– i el Pare nostre final.

Entremig, un dels passos consisteix a demanar perdó, ja que durant aquests dies de confinament familiar poden saltar espurnes o arriben a volar plats: “Com que convivim moltes hores, tots sabem que som humans, i se’ns pot escapar algun crit o podem perdre la paciència”. I l’altre pas és “donar gràcies”. Per exemple, diu, “a qui està treballant als hospitals”. No és casualitat, doncs, que aquests dies tothom pensi en ells, des del balcó de casa cada vespre, o a les pregàries.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top