EL TEMPS

Activat en Alerta el pla NEUCAT al Vallès Occidental

Neu en cotes altes del Vallès, amb Montserrat al fons, el 2018 / ALBERT SEGURA

Protecció Civil ha activat en ALERTA el pla NEUCAT per les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de nevades intenses a partir d’avui al Pirineu, Catalunya central i al prelitoral, afectant el Vallès Occidental. La cota de neu rondarà avui els 600 metres en general, però amb el pas de les hores, la nevada s’estendrà a les comarques de la Catalunya Central i al prelitoral.

Demà dijous la cota de neu baixarà i podria baixar fins als 400 metres en general, tot i que podrà situar-se localment per sota. Es podran superar els 2 cm de gruix a cotes superiors a 500 metres. Tot i que d’entrada Sabadell no es veuria afectat per aquesta situació, sí que és cert que altres localitats com Castellar del Vallès o Matadepera podrien veure neu. On sí que segur que nevarà, d’acord amb el pronòstic, serà a La Mola.

El confinament, aliat en la mobilitat

De cara a la mobilitat, sortosament el confinament jugarà a favor en aquest aspecte. Per això, Protecció Civil de la Generalitat recorda que s’ha de limitar al mínim i que els desplaçaments només es poden fer en els casos previstos pel decret d’estat d’alarma.

No obstant això, recomana a la ciutadania, de cara a la mobilitat per aquestes zones, que estigui atenta a les previsions meteorològiques i que consulti les incidències de trànsit abans de sortir de casa. Tingueu el vehicle preparat per a la neu, amb cadenes, manta, una llanterna i el telèfon mòbil carregat amb bateria per si teniu alguna emergència. Eviteu la mobilitat a les zones afectades per la neu si no és imprescindible.

Protecció Civil també demana al sector del transport que consulti l’evolució de les previsions meteorològiques per planificar l’itinerari, i que estigui contínuament informat de les restriccions a camions que es puguin produir, a través de la web d’incidències viàries del Servei Català de Trànsit.

En cas de neu o gel a la calçada en qualsevol fase d’activació del pla NEUCAT, els vehicles de transport de mercaderies perilloses (ADR) de més de 7.500 kg de MMA o MMC de les classes 1 (explosius) i 3 (inflamables), no poden circular i hauran d’estacionar de forma segura fora de la via, fins que es garanteixi la seguretat de la circulació després de l’actuació dels serveis de manteniment i conservació de les carreteres. Per a conductors de vehicles pesants podeu consultar la informació específica.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top