Publicitat
Ciutat

Una vintena d'estudiants de Medicina s'incorporen al Taulí en la lluita contra el coronavirus

El Taulí, en una imatge d'arxiu / VICTÒRIA ROVIRA

Una desena d'estudiants de 6è de Medicina, la majoria de la UAB, i una altra desena d'alumnes que ja han fet el MIR han començat a treballar al Taulí aquest dijous per donar suport a la lluita contra el coronavirus. En total, es preveu que els propers dies se n'hagin incorporat una quarantena i, de moment, per un temps indefinit. Entre els estudiants també hi ha un grup de 4t d'Infermeria.

"Sabent que podem ajudar, no som capaços de quedar-nos a casa i per això ja ens havíem ofert voluntàriament abans per si necessitaven qualsevol ajuda", explica una de les estudiants que s'ha incorporat a la plantilla del Taulí, Ona Cano. 

Des de dimarts els nous professionals han seguit un procés de formació per incorporar-se a l'hospital progressivament. Tots estan en àrees en què els pacients no tenen la Covid-19, com l'Albada o el VIIè Centenari.

Durant el primer dia, els alumnes han rebut les darreres indicacions i s'han posat a treballar al costat dels metges. "Les tasques depenen una mica del metge amb qui et posin. En el meu cas, ens hem dividit els pacients, els hem anat a veure, després li comentem al metge i decidim el tractament o el pla que seguirem", afegeix Cano. Aquesta estudiant creu que d'aquesta experiència "n'aprendrem moltíssim i en l'àmbit professional serà molt important".

En els darrers dies, el Parc Taulí ha estat elaborant un cens d'estudiants i professionals jubilats que es podrien incorporar a les seves instal·lacions per donar suport mentre duri l'epidèmia del coronavirus.

DIRECTE: Coronavirus a Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top