Esports

Fer exercici i menjar sa, un binomi necessari

Verònica Roldán, nutricionista i extriatleta d'elit del CN Sabadell

El coronavirus, i la consegüent quarantena, ens ha obligat de manera sobtada a canviar la nostra rutina diària. I això, encara que no ens n’adonem, ha repercutit directament amb l’exercici físic i l’alimentació. Dos hàbits saludables que en molts casos han passat a un segon pla. El fet d’estar les 24 hores a casa, amb la impossibilitat per sortir al carrer, provoca que aquesta activitat diària (per poc que fos) deixi de realitzar-se. Un dels altres hàbits, com és el de la bona alimentació, també es veu castigat, entre altres motius, per l’estrès i el neguit de viure una situació inèdita. Al Diari, hem parlat amb diversos experts perquè ens ajudin a no perdre aquests hàbits bàsics.

FEM ACTIVITAT FÍSICA

El monitor d’activitats dirigides del Club Natació Sabadell Alberto Usero ha preparat per al Diari de Sabadell una sèrie d’exercicis de fàcil execució i sense la necessitat de cap mena de material específic per fer una mica d’activitat física diària per exercitar tot el cos i evitar d’aquesta manera que els músculs s’atrofiïn.

Publicitat

CONFINATS, NUTRICIÓ: REPTE O OPORTUNITAT  [Per Verònica Roldán, nutricionista i extriatleta d'elit del CN Sabadell]

Estem tancats, sí, però els nostres reptes continuen… mirem d’anar més enllà de les parets que ens envolten i aprofitem les oportunitats que tenim… Us proposem set consells per aprofitar la finestra de salut que se’ns obre:

  • Seguiu uns horaris, tant d’alimentació, d’esports de feina telemàtica i de descans. Pel que fa al tema nutricional, manteniu els àpats, esmorzar, mig-matí, dinar, berenar i sopar. Tot això per evitar anar a la nevera i menjar compulsivament.
  • Seguiu menjant equilibrat. No us oblideu de les amanides, les verdures, la fruita, els llegums, els cereals integrals, el peix blau i blanc, les carns magres, fruits secs crus, els làctics d’ovella o cabra, l’oli d’oliva, les espècies mediterrànies i la mel.
  • Hidrateu-vos en forma d’aigua 1,5-2 litres, infusions o caldos.
  • Preneu consciència alimentària; mengeu lents, asseguts, sense televisió ni ordinadors, si pot ser rodejats de la família Això sí, respectant les distàncies.
  • Eviteu les curses a la nevera, eviteu dolços, sal, potenciadors del sabor, alcohol i refrescos.
  • Busqueu la creativitat culinària sempre des d’un punt de vista nutricional equilibrat.
  • Reforceu la ingesta de vitamina C a través de la fruita (taronges, llimones...) i infusions mediterrànies (farigola, mel i llimona).

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top