Ciutat

Les presons fabricaran 32.000 uniformes per a metges

Bata per a l'Institut Català de la Salut, fabricada als tallers del CIRE / GENERALITAT

Els tallers dels centres penitenciaris fabricaran 32.000 uniformes sanitaris per abastir els hospitals durant l’emergència del coronavirus. És un encàrrec especial de l’Institut Català de la Salut (ICS) per dotar de roba de treball els professionals de la sanitat jubilats, acabats de llicenciar i els estudiants d’últim any que s’estan incorporant al sistema sanitari per combatre la Covid-19.

La comanda inclou la fabricació de bates, camises, jaquetes i pantalons. La producció es porta a terme als tallers que hi ha als centres penitenciaris de Quatre Camins, a la Roca del Vallès (Vallès Oriental), Brians 1, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) i Ponent, a Lleida (Segrià). La fabricació començarà els pròxims dies. Les entregues a l’ICS s’aniran fent setmanalment.

DIRECTE: Coronavirus a Sabadell

A banda d’aquest encàrrec específic, les presons catalanes ja fabriquen des del 2008 els uniformes i la roba de l’ICS. Els interns produeixen anualment unes 430.000 unitats de diferents peces de roba d’hospital; entre les quals, bates, pantalons, mantes, tovalloles, llençols o camises de dormir.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Fabricació de mascaretes

Publicitat

En la mateixa línia, el taller del Centre de Joves de Quatre Camins, també a la Roca del Vallès, està fabricant des de la setmana passada mascaretes per proveir els hospitals catalans. Un total de 20 interns, en dos torns, treballen en la producció d’aquestes mascaretes i en serveixen unes 3.000 unitats diàriament.

Desinfecció de la roba

D’altra banda, el personal de les bugaderies de les presons està utilitzant productes de desinfecció més potents per rentar la roba dels interns. La freqüència de neteja de la roba també ha augmentat. La bugaderia de Brians 2 ha començat a rentar els uniformes del personal sanitari del centre perquè els professionals no se’ls hagin d’emportar a casa seva.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top