Publicitat
Ciutat

El servei postal de Correus, aturat dues setmanes a gran part de la ciutat

Les unitats de repartiment (UR) 02 i 03 de Sabadell, ubicades al carrer de Boccaccio, han estat completament tancades durant dues setmanes, segons ha informat al D.S. el secretari provincial de Barcelona de Correus de CCOO, Alberto José Pérez, i ha confirmat Sociedad Estatal Correos y Telégrafos (nom oficial de Correus).

Façana de l’edifici de Correus al carrer de Bocaccio, on se situen les Unitats de Repartiment 02 i 03 / LLUÍS FRANCO

Aquesta mesura s’hauria pres després de detectar almenys dos casos positius de Covid-19 a la plantilla, fet que hauria obligat “a aplicar el protocol reglamentari”, defensa Correus, i confinar els professionals que havien estat en contacte amb els afectats. Ahir dilluns, però, es van desinfectar les dues unitats en qüestió i es va poder reactivar el servei, un cop han passat els catorze dies protocol·laris. Això sí, només ha tornat la meitat de la plantilla, personal que no ha estat en contacte amb els casos positius. La resta, continua confinada.

El tancament d’aquestes dues unitats, des del 17 de març fins ahir, ha impedit el repartiment a gran part de Sabadell: la UR 02 i la UR 03 distribueixen la correspondència al centre, a l’est i a la zona sud de la ciutat.

D’aquesta manera, el servei postal públic obligatori a una part de Sabadell ha quedat en stand-by, fet que alguns usuaris ja han detectat. A.L., veí del Centre, havia de rebre una entrega el 16 de març, “que constava, al seguiment web, en repartiment” i no l’ha rebut. A.O., de Campoamor, encara està a l’espera de rebre una carta de pagament domiciliat per poder cobrar una factura: “Si això s’allarga gaire, es pot complicar la situació dels autònoms”, diu.

Publicitat

Mesures de prevenció

A partir de la crisi sanitària, Correus va adoptar una sèrie de mesures per garantir la seguretat del personal i de la resta de la ciutadania. Guants d’un sol ús, líquid antisèptic i mascaretes són alguns dels elements que l’empresa ha posat a disposició dels empleats. 

A banda, l’empresa ha decidit que només treballi al voltant del 50% de la plantilla, un grup que es divideix en torns i que s’alternen. D’aquesta manera, diàriament treballa al voltant del 25% del total dels treballadors contractats.

Des de Correus expliquen que, per exemple, a l’oficina principal del carrer de la Indústria estan treballant 11 persones en dos torns. Des de la setmana passada es rep una mitjana de 55 persones cada dia, en un horari més reduït. “S’atenen bàsicament transaccions monetàries”, expliquen fonts de Correus. En aquest sentit, s’han reduït horaris d’atenció: les oficines estan obertes de dilluns a divendres de 9.30 h a 12 h. 

Des de sindicats com UGT i CCOO, però, han criticat la gestió: “estem rebent ara les mascaretes i arriben molt a poc a poc”, lamenten aquestes fonts. D’altra banda, consideren que cal reduir encara més el personal que treballa: “no hi ha treball suficient per a aquest desplegament, estem molt exposats”, coincideixen dos treballadors de Correus.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top