Publicitat
Ciutat

Crida urgent de diversos municipis vallesans per desinfectar residències d’ancians

L'exèrcit ja ha actuat en una residència de Castellarnau / VICTÒRIA ROVIRA

La majoria dels ajuntaments del Vallès Occidental, a través del Consell Comarcal, demanen ajuda urgent per a la desinfecció interior de les residències de la comarca. A través d’una carta adreçada al conseller de Treball, Afers socials i Família, Chakir El Homrani, el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, sol·licita que es prenguin les mesures per poder desinfectar les residències de gent gran amb urgència per minvar el perill d’un contagi massiu per la Covid-19.

La petició la fan els ajuntaments de Terrassa, Sabadell, Montcada i Reixac, Cerdanyola, Barberà del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Matadepera, Castellbisbal, Castellar del Vallès, Viladecavalls, Badia del Vallès, Rubí i Polinyà.

En un comunicat, els ajuntaments consideren que s‘està vivint una situació molt preocupant al voltant de les residències de gent gran. En moltes d’elles s’estan produint casos positius de la Covid-19 que posen en risc la resta de persones. Així mateix preocupa el nombre de defuncions en determinats centres de la comarca.

Des dels ajuntaments s’han incrementat i intensificat les mesures de neteja dels exteriors de les residències de gent gran. Així mateix, juntament amb el Consorci de Residus, s’ha implantat un sistema especial de recollida de residus que recull només a les residències i que fa un tractament especial dels residus. Els ajuntaments, però, consideren que ara cal actuar en la seva desinfecció interior amb urgència i amb la màxima efectivitat.

Publicitat

El Vallès Occidental és un dels territoris més afectats per la pandèmia a Catalunya i així ho constaten les dades proporcionades per l’Observatori comarcal, basades en les dades consolidades del Departament de Salut. A 30 de març, hi ha 2.559 casos positius de coronavirus al Vallès Occidental, 368 més que el dia anterior. La comarca concentra el 16% dels casos diagnosticats a Catalunya.

És per tot això que aquests ajuntaments sol·liciten a la Generalitat, des de la màxima col·laboració del territori, que es mobilitzin els efectius i recursos disponibles per, de manera urgent, poder procedir a la desinfecció de les residències dels municipis que així ho hagin sol·licitat.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top