Publicitat
Ciutat

Una xarxa de solidaritat veïnal per acorralar el coronavirus

Mascaretes i bates confeccionades per veïns voluntaris / CEDIDES

Solidaritat Veïnal és el nom que rep la xarxa que entitats socials i veïnals de Sabadell han impulsat per mitigar els efectes del coronavirus. La plataforma, creada per diversos col·lectius i associacions de veïns, està present a tots els barris.

En coordinació amb l’Ajuntament de Sabadell, gestionen grups de treball de voluntaris per fabricar mascaretes i equips de protecció individuals (EPIs) i coordinen esforços per fer la compra a persones que es troben en quarantena o col·lectius vulnerables que han de limitar les sortides. Però sense posar en risc els voluntaris i prenent les màximes proteccions. 

Mascaretes confeccionades per un equip de voluntàries / CEDIDA

La xarxa s’organitza a través d’una persona de referència a cada barri, que gestiona l’equip de treball. A Espronceda, se n’encarrega Reme López. “La meva germana, que és modista, ens ha fet un
videotutorial”. A partir d’aquí, amb un exèrcit d’amigues, van llançar-se a la piscina. Fins ara, n’han repartit unes 500 per tota la ciutat gràcies a donacions de merceries i petites empreses.

Quan una persona necessita ajuda per comprar productes bàsics, el veí de referència també ho centralitza. “Em truquen dos cops al dia, em sento molt acompanyada i ben atesa”, explica Casimira Lechuza, veïna de Ca n’Oriac.

‘Carnaval la Planada’ i ‘Sense Fronteres’

El grup de carnaval de la Plana del Pintor és un dels col·lectius que s’ha sumat a la fabricació de mascaretes: han passat d’utilitzar els teixits que tenien a casa a rebre desenes de donacions de llençols nous per confeccionar-les, esterilitzar-les i repartir-les. “Rebem material d’empresaris de Ca n’Oriac, ens fa molta falta”, sosté Marco Antonio Alguacil, membre del grup.

En total, l’entitat ha donat milers de mascaretes repartides entre veïns, centres d’atenció primària de Sabadell, hospital Parc Taulí i Hospital de Terrassa, residències d’avis, cossos policials i altres professionals. 

Un membre del grup de Sense Fronteres confeccionant bates i mascaretes / CEDIDA

D’altra banda, l’Associació Sociocultural Sense Fronteres del Vallès aplega voluntaris de diferents procedències de Can Puiggener. Han repartit bates i mascaretes arreu del barri i entre els sectors professionals de la ciutat.Tot i l’ordre de confinament, Bouarfa Chilah, que coordina el grup, surt a fer les entregues. En total, han repartit més de 200 elements de protecció en uns 20 dies. “Anem enfeinadíssims, però és molt agradable el feedback”, afirma Chilah. 

Diferents plataformes veïnals de Sabadell, sense fer gaire soroll, de punta a punta i de forma espontània, estan cosint una gran xarxa per noquejar la crisi sanitària que pateix el món. “Si ens mobilitzem i demanem ajuda, estem segurs que els voluntaris es multiplicarien”, assegura Reme López.

Publicitat
Comentaris
To Top