Ciutat

Confinats amb la família Ortega Adell: “A l’Aday, la roba ja li queda petita”

L'Aday i en Focus al balcó de casa seva/ Cedida

Amb els comerços tancats i un nen d’onze mesos que creix a marxes forçades, els pares de l’Aday no saben com fer-s’ho per vestir el petit. La roba ja li està quedant petita. Tot i que, per sort, tenen previsions, la majoria de pantalons ja li van curts. És massa petit encara per entendre de què va tot això de quedar-se a casa i per què no pot veure els avis i la resta de la família, però els pares creuen que ho nota. “Quan surt al balcó, el nen no para de fer rialles i està molt content”, explica el seu pare, Sergi Ortega.

Avui és el seu mesiversari, en fa onze. I, com no pot ser de cap altra manera, ho haurà de celebrar mitjançant una videotrucada amb la família. Però el mes vinent, per celebrar el seu primer any, els pares havien llogat un local que han hagut d’anul·lar. “Ens feia il·lusió, era la seva primera gran festa, però bé… ho haurem d’ajornar”, detalla la mare, Marta Adell.

El casament penja d’un fil

Sigui com sigui, el petit gaudeix de més moments amb el pare i la mare, i està amortitzant més que mai tots els regals que va rebre per Nadal: el seu piano, la piràmide d’anelles que ajuda la seva psicomotricitat, la casa de formes geomètriques… i ara ja té el seu canal de Disney+. Però la Marta i el Sergi ho gaudiran molt més que el petit. “Amb Marvel i Star Wars, tota la família surt guanyant amb aquesta contractació”, acaben reconeixent els pares. 

L’Aday aplaudint als sanitaris al seu balcó / CEDIDA

El primer aniversari de l’Aday no és l’única celebració que la família haurà d’anul·lar. La parella tenia previst casar-se el proper mes de maig i, tot i que no han rebut cap notificació de cancel·lació, preveuen que hauran de deixar-ho per a més endavant. Si més no, les festes de comiat de solters i el convit per celebrar la unió. Mentrestant, estan a l’espera dels primers passos que sembla que el petit vol fer. “El confinament ens permet viure coses que no podríem veure treballant”, assegura la parella.

Mantenir rutines

Per al Sergi, el seu dia a dia pràcticament no ha canviat. Trasllada el despatx del carrer de les Valls, on treballa com a comptable, al menjador de casa seva, a Can Llong. Treballa a una gestoria del Centre, i fa un servei essencial. “Molts dels meus companys van desbordats, treballen cada dia de la setmana”, lamenta Ortega.

Tot i això, a ell encara no li ha entrat el pic de feina. Ara, però, s’està preparant per a la presentació dels impostos trimestrals. “Si l’administració ho hagués facilitat, no estaríem desbordats”, critica.

La família Ortega Adell gaudeix de les sèries de televisió / CEDIDA

Malgrat que treballa des de casa, de tant en tant ha d’apropar-se al despatx a rebre els clients més grans que no utilitzen el correu electrònic però necessiten aquest servei de forma inajornable. Per no caure en un pou de feina, i per seguir amb la seva rutina, manté els seus horaris habituals. Però, sens dubte, pot ser més flexible i tenir petites pauses.

Fa la compra, treu el Focus tres cops al dia i aprofita per jugar amb el seu fill. “Passejo el Focus tres cops cada dia, és un gos gran que necessita alliberar energia”, explica el Sergi. A més, és el seu moment de descans, l’animal es deixa fer de tot per l’Aday sense dir ni piu. Perquè pugui desconnectar, el passeja per la zona verda que envolta la Masia de Can Llong, on intenta esgotar la seva energia perquè arribi ben baldat a casa.

En Focus surt pel voltant de la Masia de Can Llong / CEDIDA

Pel·lícula, sofà i… pastissos!

Per a la Marta, en canvi, tot s’ha aturat. Dependenta d’una botiga del centre comercial Baricentro, està a casa des del dissabte 14 de març. Per evitar caure en la monotonia, s’aixopluga en el seu vessant pastisser. “M’entretinc fent galetes, pastissos... però m’estic quedant sense idees!”, explica la Marta. Després de tres setmanes a casa, ja no sap quin dolç més inventar-se. A més, ja no queda farina o sobres de llevat a pràcticament enlloc. El que sempre queda és la televisió. La parella s’ha empassat, per segon cop, totes les temporades de Jocs de Trons en una setmana. Pel·lícula, sofà i pastissos.

Comentaris
To Top