Ciutat

La Crida proposa un acord de ciutat per fer front a la crisi de la Covid-19

Crida per Sabadell proposa crear un acord de ciutat que ha batejat amb el nom de Compromís per Sabadell, que estableixi el marc de treball per crear i activar la Taula de Crisi i la Taula de Ciutat, dues eines que han de servir per generar sinergies i treballar plegades en aquest context d’excepcionalitat. La Taula hauria d’estar formada pel govern municipal, els grups municipals, el Taulí i aquelles entitats i institucions que es considerin necessàries, com ara Creu Roja o residències, entre altres.

Amb una reunió setmanal o menys, hauria de “nodrir-se de tota la informació dels diferents àmbits, compartir-la i prendre decisions dia a dia i de la manera més col·lectiva possible sobre tot allò que afecta la ciutat”, assenyala la formació en un comunicat. Així, caldria incloure mesures sanitàries, atenció a les persones i col·lectius més vulnerables, menjadors, persones sense sostre, neteja viària, transport públic, etc.

A banda, la Taula de Ciutat hauria de servir per treballar paral·lelament des dels diferents sectors de la ciutat, com entitats o empreses, per identificar les prioritats i necessitats que la ciutat té a mitjà termini i treballar plegades per al seu desenvolupament el que pugui durar aquesta situació i la seva sortida, estant preparades en cas d’un possible pic més endavant. Amb una periodicitat quinzenal, podria englobar diferents grups de treball segons àmbits d’actuació, interessos i accions a dur a terme, amb col·lectius d’àmbits com l’educació, cultura, esports, laboral, econòmic, social, agents socials i polítics sense representació municipal, veïnals, empresarials, o mitjans de comunicació, entre altres.

“Davant d’una situació tan excepcional com la que ens trobem, calen mesures excepcionals”, apel·la la formació, que advoca per una mirada global i estratègica sobre de tota la ciutat.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top