Ciutat

Cuixart surt de Lledoners per anar a treballar a la seva empresa

Jordi Cuixart, arribant a la seva empresa en el primer permís que va tenir / VICTÒRIA ROVIRA

El líder d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha sortit aquest dimecres de la presó de Lledoners per anar a treballar a la seva empresa, segons ha informat l’entitat que presideix. Ho fa després que la Generalitat hagi anunciat aquest dimarts que permetrà als presos amb tercer grau o acollits a l’article 100.2 del reglament penitenciari, que preveu sortides puntuals de la presó, reprendre la seva activitat laboral. Cuixart és propietari d’una fàbrica a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) i a partir d’ara podrà dirigir-la “in situ, sense les limitacions que suposa la presó”, ha informat Òmnium en un comunicat.

El vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, reclama que es permeti a Cuixart passar el confinament fora del centre penitenciari “tal com demana l’ONU, el Consell d’Europa o Front Line Defenders, i que els poders de l’Estat abandonin les amenaces i coaccions als funcionaris”. “Veiem com l’Estat espanyol segueix situant-se fora de la legalitat internacional, fent cas omís de les Nacions Unides, del Consell d’Europa i dels principals organismes internacionals de drets humans, com Amnistia Internacional o Front Line Defenders”, lamenta Mauri.

Comentaris
To Top