Publicitat
Ciutat

Col·lapse al sistema de receptes electròniques a les farmàcies de Sabadell

Cau el sistema de receptes electròniques a les farmàcies de Catalunya en el primer dia en què es reparteixen de forma gratuïta les caretes que ha distribuït el Govern de Catalunya. Tot i que el col·lapse s’ha registrat al voltant de les 10 del matí, no ha estat fins les 10.43 h que els tècnics han començat a reparar-la.

“No és el primer cop que passa, el problema és que es col·lapsa quan s’utilitza massivament”, explica Meritxell Blanchart, coordinadora de les farmàcies del Vallès Occidental Est. D’aquesta manera, no es pot accedir a la recepta electrònica, però es continuen donant les mascaretes.

Els farmacèutics expliquen que la distribució de mascaretes s’ha fet a través del mateix sistema que les receptes electròniques. En principi, alguns farmacèutics s’han anotat de forma manual el Codi d’Identificació Personal (CIP), imprescindible per adquirir la mascareta. “Així, quan el sistema torni a funcionar, ho abocarem allà”, explica la Cristina, una farmacèutica de la ciutat.

Un home sol·licitant la seva mascareta a una farmàcia de la ciutat / Victòria Rovira

D’altra banda, altres farmacèutics han decidit aturar la distribució per evitar fraus. “Quan torni a la normalitat, tornarem a distribuir-ne. Si no, hi hauria gent que podria adquirir-ne més d’una a altres farmàcies. És una temeritat”, sosté en Carles, farmacèutic del barri d’Espronceda.

Per adquirir les mascaretes s’ha de facilitar la Targeta Sanitària Individual (TSI) o, en la seva absència, una recepta, on també apareix el CIP.

Publicitat
Comentaris
To Top