Ciutat

Ciuró proposa activitats socioculturals de petit format per dinamitzar el comerç

La portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, aposta per un pla de dinamització sociocultural per fomentar la reactivació del petit comerç de proximitat. Es tracta del pla de xoc que ha batejat amb el nom de Multipliquem-nos, i que pretén no només fomentar que els ciutadans recorrin a les botigues del seu barri, sinó també reactivar les entitats culturals de Sabadell.

“Proposem reiniciar l’activitat comercial i cultural des de la descentralització i la proximitat, amb un pla de xoc als carrers per revitalitzar els eixos comercials de tots els barris”, ha assenyalat a través d’una roda de premsa telemàtica. Aquesta proposta té una doble vessant, una primera per recuperar l’hàbit de comprar a nivell local, i una segona basada en crear les condicions per reactivar l’activitat cultural a partir de la dinamització dels eixos.

“Cal recuperar l’hàbit de consumir a nivell local, de fer ús del comerç i els serveis de Sabadell, potser ara hi ha gent que ha descobert portals per abastir-se, però cal fer confiança al comerç de proximitat, que és qui pateix el principal impacte de la crisi sanitària”, ha apuntat Ciuró. Amb aquest objectiu, planteja activitats de petit format, sense que suposi reunions de grans números de persones, com ara petites actuacions, exposicions itinerants o exhibicions esportives, com ara de ping-pong, entre altres.

Ciuró també ha apuntat que cal accelerar en matèria d’administració electrònica, “detectar on tenim possibilitats i fer les transformacions necessàries a Sabadell”. Amb tot, també advoca per fer els canvis que propicien una millora de la salut dels ciutadans: “La Gran Via és una autopista urbana, i s’ha evidenciat com accelerador de problemes de salut”, apunta.

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top