Oci i cultura

Compres per reobrir persianes

Les llibreries de Sabadell viuen avui el seu Sant Jordi més atípic i costerut. Però segueixen al peu del canó

La persiana de la Llar del Llibre, ahir / VICTÒRIA ROVIRA

Qui ens havia de dir que viuríem una Diada de Sant Jordi tancats a casa? Però ha passat i el sector no s’ha quedat quiet. Qui vulgui comprar un llibre, al llarg del dia d’avui, ho podrà fer. I a més, ajudarà a pal·liar el cop que les llibreries estan vivint arran de la crisi de la Covid-19.

La primera possibilitat és acostar-se a llibreries que han pogut seguir obertes, perquè venen premsa. És el cas de la Llibreria Tècnica, al Centre, i la Yoli, a la Creu de Barberà. “Durant el confinament, hem seguit venent llibres, però amb comptagotes”, explica Santi Seguí, de la Tècnica. “Perquè entenem que la resta de llibreries ha hagut de tancar i no volem fer un greuge”, afegeix. Per això, no han estirat de la corda, tot i que avui sí que vendran llibres als clients que s’hi acostin. Spoiler: hi haurà cua, al carrer de les Tres Creus.

Una altra opció per fer compra i rebre’l a casa els propers dies és fer la comanda en línia. Com ara a La Llar del Llibre, que aquesta setmana està vivint una autèntica allau de peticions. Tant és així que ahir, abans del migdia, van haver de tancar temporalment el seu web davant la impossibilitat d’assumir tantes comandes. “És clar, és un procés informàtic molt llarg, i no hi estem avesats com un gegant com Amazon”, explica Joan Fàbregues. Malgrat aquest inesperat volum de peticions, tampoc tiren coets. “No ens forrarem! Vaja, no vendrem ni el 10% del que venen un any normal”, confirma.

Tasques d’embalatge de llibres, aquest dimecres a la Llar del Llibre / VICTÒRIA ROVIRA

També rep comandes la llibreria Macondo. Com que no tenen l’aparell per fer venda en línia a la seva pàgina web, han recollit les comandes per correu electrònic, WhatsApp i fins i tot per Instagram. “Prenem totes les mesures de seguretat, per tal que la gent pugui tenir el seu llibre per Sant Jordi”, afirma Estefania Abasolo.

Però no tothom fa enviaments a domicili. Sabadell Còmics i Librerío de la Plata, per exemple, són del parer que cal esperar fins que s’aixequi el confinament. El comiquer Rafel Sabater creu que “s’ha d’evitar que treballadors i repartidors es puguin contagiar”. I afegeix: “Ja tornarem a obrir, tornarem a llegir i tornarem a gaudir”, diu Sabater, “només hem de tenir un xic de paciència”. Sabadell Còmic també rep encàrrecs i té altres xarxes socials de les ja esmentades, com Facebook i Telegram.

Hi coincideix Cecília Picún, de Librerío de la Plata, en la necessitat de no fer enviament a domicili, tot afegint que han posat a l’abast de les clientes un xec regal (decorat amb una polida il·lustració) per tal de fer arribar regals de manera telemàtica.

La majoria d’aquestes llibreries estan registrades a la campanya Llibreries Obertes. També es pot comprar mitjançant grans portals com Amazon.

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top