Publicitat
ESPORTS

El futbol territorial tanca la paradeta i es proposa un referèndum per al seu desenllaç

El Sabadell Nord no tornarà a jugar aquesta temporada i té assegurada la permanència / Ll. Franco

Es veia venir i aquest dijous es farà oficial a la junta de la Federació Catalana. El futbol territorial de la temporada 2019/20 abaixa definitivament el teló a causa de la crisi del coronavirus. Malgrat les intencions inicials de mantenir encesa la possibilitat de jugar, el pas de les setmanes i les complicades circumstàncies del desconfinament han obligat a tancar la paradeta, des de la Primera Catalana fins a totes les categories inferiors. Ara caldrà decidir el desenllaç dels campionats, si hi haurà ascensos i descensos. La proposta del president de la Federació, el sabadellenc Joan Soteras, és fer un referèndum entre tots els clubs. Els interessos d’uns i altres poden propiciar diferents escenaris.

Com afecta la cancel·lació de la lliga als equips sabadellencs de territorial? De moment, a Primera Catalana el Sabadell Nord pot estar tranquil perquè es troba instal·lat a la zona mitjana de la taula i ja sap que continuarà una temporada més a la categoria. “En el nostre cas no ens afecta la decisió final”, confirma el tècnic Quico Díaz, qui ja veia impossible poder jugar. També opinava de la mateixa manera el tècnic de la UE Sabadellenca, Jesús Rueda, ‘Betis’, a Segona Catalana. Sobre la resolució definitiva opina que “si hi ha ascensos, també hi hauria d’haver descensos perquè si no és així la temporada que ve ens trobarem amb més equips al grup i això seria una bogeria per a tothom”. La Sabadellenca també té assegurada la permanència, la qual cosa no poden dir Sabadell B i UD Tibidabo. El filial arlequinat i el conjunt de Torre Romeu, cuer destacat, es troben en zona de descens i només els salvaria un indult general.

A la Tercera Catalana, l’únic equip local que podia tenir opcions d’ascens era el Can Rull Rómulo Tronchoni, però quan es va paralitzar la competició era tercer, a només un punt del segon, Olímpic Can Fatjó, la teòrica plaça de promoció. El del barri de Can Rull s’hauran de resignar a continuar una temporada més a Tercera Catalana. També s’haurà d’esperar la resolució a les diferents categories de base on estan involucrats equips sabadellencs com el Mercantil cadet en posicions d’ascens. Caldrà esperar la resposta dels clubs a la proposta de fer un referèndum. Soteras ha deixat clar que “fem el que fem serà injust, per això volem consens i aquesta és la millor manera”. No hi ha cap termini per decidir: “Ara ja no tenim gens de pressa. És millor no precipitar-se i analitzar-ho a fons entre tots”, subratlla el president de la Federació Catalana.

Sabadell juvenil, via estatal

La resolució de la Segona B, Tercera Divisió i categories estatals juvenils o futbol sala depenen de la Federació Espanyola i, de moment, només se sap que no es jugarà el que resta de temporada. Els focus estan posats ara en el guirigall que s’ha creat entre els equips de Segona B i els diferents formats que han sortit a la llum, des de la creació immediata d’una categoria intermèdia anomenada Segona B-Pro fins a la nul·litat absoluta del campionat passant per un play-off exprés. Soteras ha dit que seva territorial es decanta pel play-off encara que sigui amb 8 equips i no 4 com es deia en un principi. La Federació ha d’estudiar totes les propostes, algunes impregnades de l’interès de cada equip per intentar pujar o no baixar. Tot fa pensar que la pròxima setmana es coneixerà la decisió.

Un cas que també s’ha de resoldre és el possible ascens del Sabadell juvenil, líder i gran dominador de la Lliga Nacional en el grup 7. De fet, té un avantatge de 13 punts sobre els equips que li podrien arravatar la plaça d’ascens. En aquesta categoria no hi ha play-off i tot fa pensar que l’equip de Miki Lladó veurà recompensada la seva excel·lent temporada amb l’ascens a Divisió Honor. De moment, però, no té cap confirmació. El Mercantil continuaria a Lliga Nacional.

En l’àmbit del futbol sala, Club Natació Sabadell i Escola Pia es mantindrien a Segona B i caldria esperar el desenllaç de la Tercera Nacional, on Amics del Pou Nou Escorial ocupa plaça de play-off d’ascens.

Publicitat
Comentaris
To Top