Oci i cultura

Les nits d'estiu es queden enguany sense el Fresc

S'havia de celebrar del 28 de juny al 26 de juliol

El Fresc Festival es porta a terme al Jardí de l'Espai Cultura Fundació 1859 Caixa Sabadell / CEDIDA

La situació d’alarma sanitària provocada per la pandèmia de Covid-19 i la incertesa sobre el procés de desconfinament dels propers mesos obliguen a cancel·lar la quarta edició del Fresc Festival, el Festival d’Estiu de Sabadell i el Vallès Occidental. Els organitzadors de la iniciativa han decidit suspendre'l davant la impossibilitat dur-lo a terme amb les degudes condicions, especialment per les més que probables limitacions d’aforament que marcaran les activitats culturals i d’oci en els propers mesos i que les diferents administracions han començat a explicar recentment.

El Fresc Festival 2020 s’havia de celebrar del 28 de juny al 26 de juliol al Jardí de l’Espai Cultura Fundació 1859, de Sabadell, amb una programació integrada, com és habitual, per espectacles de música, teatre i paraula. El fet que el Fresc sigui un festival de petit i mitjà format, ateses les característiques del recinte en el qual es porta a terme, farien inviable oferir les propostes previstes amb un aforament reduït fins i tot en el cas que això fos possible.

Publicitat

A la vista d’aquesta circumstància, i tot i que la programació estava tancada, la Fundació 1859 Caixa Sabadell, juntament amb Joventuts Musicals de Sabadell i l’empresa UiU Promotors, organitzadors del Fresc Festival amb el BBVA com a patrocinador principal, han decidit que la cinquena edició es posposarà fins a l’estiu del 2021. En aquest sentit, el compromís de l’organització és programar aleshores tots aquells espectacles previstos per a aquest any que estiguin disponibles, per tal de compensar, en la mesura del possible, els creadors que es veuran perjudicats per la suspensió.

Així mateix, els organitzadors volen agrair la comprensió del públic, que ha fet costat al Festival des del primer dia. “Un cop superada la situació actual –expliquen— estem convençuts que ens retrobarem en una cinquena edició del Fresc que voldrà contribuir al retorn a la normalitat social i cultural perquè estem en una societat impossible d’entendre sense la cultura i el punt de confluència social que aquesta suposa”.

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top