CERDANYOLA

Adeu precipitat a l’únic cinema de Cerdanyola

No tornaran a obrir les sales d’El Punt, l’únic cinema comercial que quedava a Cerdanyola del Vallès, una ciutat de 60.000 habitants. Després de 75 anys i tres generacions de la família Sallent regentant el negoci, el seu tancament és ferm. De fet, ja estava previst per a finals d’aquest abril, però amb la crisi del coronavirus es va haver d’avançar sense cap gran comiat. En el seu lloc, al carrer de Santa Teresa, s’hi construiran habitatges d’una constructora.

Pere Sallent i Marina Renom, l’any 1944, van obrir aquest cinema amb el nom de Kursaal. Es tractava d’una única sala amb mig miler de butaques de fusta. La següent generació, Josep Sallent i Rosalía Puigcercós, als anys 60 van ampliar el cinema fins a arribar a les 2.000 butaques. I el van “millorar esplèndidament”, segons el seu últim propietari, Pere Sallent, net dels impulsors del Kursaal. Va ser ell qui el va ampliar fins a les 11 sales i el va batejar amb el nom de Cines El Punt.

Cines El Punt s’havia anomenat, abans, Kursaal / CEDIDA

“Nosaltres no fem les pel·lícules. No les fem, ni bones ni dolentes. Una pel·lícula és bona si aconsegueix que tu, espectador, t’abandonis a la seva màgia i comencis a somiar. I un cinema és bo si aconsegueix que la puguis somiar encara més intensament. Ens agradaria haver fet una bona feina i que els vostres somnis, aquí dins, hagin estat molt intensos. Fer-vos somiar ha estat un plaer i un honor, i en nom de tota la família, també dels que ja no hi són, us vull expressar el nostre profund agraïment per haver-nos fet confiança aquests 75 anys”. Aquest és el comiat de Pere Sallent, expressat a través d’un vídeo, anunciant que els cinemes no tornaran a obrir.

Al carrer de Santa Teresa hi ha, actualment, planificat un projecte per reformar la zona. Encara que no és ferm, s’hi podria ubicar un espai municipal per acollir activitats culturals. En el municipi, només hi quedaran les projeccions que organitza l’entitat Xiscnèfils, a l’Ateneu, i aquelles que programa la UAB.

No és el primer cop dur que reben els cinèfils de Cerdanyola aquest any, ja que el mes de gener us informàvem que l’últim videoclub de la ciutat tancava.

Tanca el darrer videoclub de Cerdanyola

Comentaris
To Top