ESPORTS

Segona Divisió B: ‘play-off’ exprés… o ascens directe dels primers de grup

Edgar Hernández celebrat un gol a l'últim partit celebrat a Sant Adrià / Ll. Franco

Màxima incertesa. Així es viu en el món del futbol anomenat ‘no-professional’ el possible desenllaç de la temporada 2019/20 que afecta la Segona B i Tercera Divisió. Tot apunta que fins dimecres que ve no arribarà la definitiva decisió per part de la Federació Espanyola de futbol, que en les últimes hores va haver de desmentir a través d’una nota oficial una teòrica ‘fakenews‘. Són molts els rumors i les especulacions, algunes interessades llançades des dels mateixos clubs, per les xarxes socials davant l’hermetisme de l’ens federatiu, que fa tres setmanes va proposar un sistema de ‘play-off’ exprés entre els 4 primers de cada grup com el format idoni. Es va posar sobre la taula de les diferents territorials i el resultat va ser un considerable enrenou i una pluja de crítiques i contra-propostes.

Ara la Federació ha optat pel silenci. És sospita que el president Rubiales espera obtenir el vistiplau de les autoritats sanitàries i un decret del Govern per cobrir-se les espatlles en l’àmbit jurídic per anunciar la proposta definitiva i inapel·lable davant possibles denúncies, amb un calendari d’actuació si cal. I quina és la proposta? Segons ha pogut saber el Diari de Sabadell, ara mateix només es plantegen dos possibles escenaris. El que voldria aplicar la Federació continua sent el play-off exprés només amb els 4 primers de cada grup -no els 8 com alguns clubs demanaven- per jugar en una seu única les diferents eliminatòries.

En aquest cas, la previsió és començar els entrenaments bàsics el 24 de maig -abans els jugadors tindran l’opció de sortir a córrer de manera individual- que ja serien amb grup a partir del 10 de juny. El ‘play-off‘ es jugaria l’última setmana de juny i fins i tot podria allargar-se en la primera o segona setmana de juliol si fos necessari. En aquest cas seria necessari arribar a un acord amb les plantilles per prolongar uns dies els contractes que acaben el 30 de juny.

El principal hàndicap poden ser les mesures de protecció i la negativa de les autoritats sanitàries. Si això passa, la segona opció seria aplicar un ascens administratiu que beneficiaria els actuals primers classificats de cada grup, ara mateix At. Balears, UD Logroñés, Castelló i Cartagena. En cap cas es planteja la possibilitat de declarar nul·la la temporada ni tampoc executar descensos.

El Sabadell, el més líder

A la Creu Alta es mantenen expectants. El club no ha fet cap manifestació pública i prefereix esperar. De manera individual, alguns jugadors han expressat, a través de les xarxes, el seu desig de disputar el ‘play-off‘ mentre el tècnic, Antonio Hidalgo, va deixar clar que la pitjor injustícia seria declarar nul el treball de 8 mesos de competició.

D’altra banda, si finalment pugen els primers de cada grup als despatxos, el Sabadell es podria considerar el principal damnificat. El conjunt arlequinat, ara tercer classificat, és l’equip del grup tercer que ha ostentat més vegades el lideratge en les 28 jornades disputades amb un total d’11. El segueix el Castelló amb 7 jornades i ja molt distanciat, l’Andorra amb 4.

El conjunt d’Antonio Hidalgo va perdre la privilegiada posició en la jornada 27 després de cedir un empat a casa davant el Llagostera (1-1) i no el va recuperar en la jornada següent, última disputada, a Sant Adrià on va rebre la pitjor derrota de la temporada fora de casa contra el filial de l’Espanyol (4-2). En aquestes fatídiques últimes 3 jornades -tot va començar amb el gol encaixat a Olot a l’afegit- només va sumar 2 punts de 9 possibles. La crisi de resultats va arribar en el pitjor moment. El Sabadell es podria quedar a un punt de retornar a Segona A… si no hi ha ‘play-off‘. Toca esperar.

Comentaris
To Top