Ciutat

Aquestes són les franges horàries per sortir aquest cap de setmana al carrer

Es podrà practicar esport de manera individual / LLUÍS FRANCO

Nou capítol en plena fase 0 de la desescalada. A partir d’aquest dissabte, s’estableix la sortida en franges horàries per evitar possibles massificacions al carrer. Concretament, s’ha establert un total de tres limitacions horàries per passejar i fer esport. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha definit, en roda de premsa, com seran aquestes sortides per als diferents grups, segons l’activitat.

Per a la pràctica esportiva, sempre de manera individual, ha marcat dos espais: de 6 h a 10 h i de 20 h a 23 h. “Són unes franges raonables i que s’ajusten bastant al format que ja tenim habitualment els runners“, ha subratllat el runner sabadellenc Ángel Viñeta, vicepresident de la Federació Catalana de triatló i vinculat al Club Natació Sabadell. D’altra banda, no s’ha establert cap limitació de distància mentre es faci dins del mateix municipi. En canvi, per passejar es mantenen les mateixes condicions amb el triple 1 com a denominador comú: un quilòmetre des del domicili com a recorregut màxim, un acompanyant i a un metre de distanciament.

Una novetat important és que les persones dependents, acompanyades d’un cuidador, també tindran un marge horari distribuït en dues tongades al dia: de 10 h a 12 h i de 19 h a 20 h, amb l’objectiu de no coincidir amb el gruix de persones que sortiran a fer esport. El passeig amb menors de 14 anys no podrà fer-se durant tot el dia com va passar la setmana anterior, sinó que ha quedat restringit entre les 12 h i 19 h.

Així han quedat els horaris definitius per a les diferents situacions:

  • De 6 h a 10 h i de 20 h a 23 h: es podrà fer pràctica esportiva i passejades.
  • De 10 h a 12 h i de 19 h a 20 h: podran sortir les persones dependents.
  • De 12 h a 19 h: podran sortir els nens al carrer.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top