Esports

El Club Natació de tennis taula assegura la permanència a Divisió d'Honor

El jugador indonesi del Club Natació, Fernando Melkyanus / CEDIDA

El primer equip masculí de tennis de taula del CN Sabadell seguirà una temporada més a la Divisió d'Honor per mèrits esportius i no per la reestructuració de la Federació Espanyola que permetrà als equips en posició de descens continuar a la categoria de plata. Amb 7 victòries en el moment de l'aturada obligatòria per la pandèmia del coronavirus, sigui per punts o per coeficient de victòries i derrotes, els sabadellencs tenien la permanència garantida.

Però estaven pendents de la impugnació del Francisco Pomares d'Elx per la presumpta alineació indeguda del palista indonesi Fernando Melkyanus en el triple desplaçament contra Elx, Cartagena i Múrcia on els nedadors van sumar dues victòries que els treien del descens. Cartagena i Murcia no van presentar cap impugnació, només l'Elx. Una resolució de la qual estava pendent el Club, l'Elx i tots els clubs que lluitaven per la permanència.

Discriminació per raó de nacionalitat

Publicitat

L'Elx va impugnar l'alineació de l'indonesi Fernando Melkyanus i després de demanar per escrit als clubs implicats que es pogués anunciar la resolució a causa de la suspensió dels processos durant l'estat d'alarma, ara la jutge única del Comitè de Competició de la Federació Espanyola de tennis taula ha dictat que els sabadellencs no van cometre cap infracció ni alineació indeguda perquè l'article 59 pel que es van impugnar els partits és de caràcter discriminatori, hi ha diferència de tracte i discriminació per nacionalitat, a més d'afegir que amb la Llei de racisme i xenofòbia aquest article és nul de ple dret. Amb aquest aspecte tan clar va defensar-se el Club.

La normativa de la Federació Espanyola, desconeguda per molts, només permet jugar en una categoria superior als nacionals, europeus i sud-americans i no a la resta de nacionalitats. Melkyanus va jugar tres partits amb el segon equip del Club a Primera Nacional abans de fer-ho a Divisió d'Honor. I la jutge únic ha deixat ben clar que ho podia fer per ser una "norma discriminatòria" que queda anul·lada per la Llei de Xenofòbia i racisme, a més de ser un jugador sub-23, que tenen un estatus diferent dels sèniors.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top