Ciutat

El Taulí destitueix la directora executiva de l’Hospital de Sabadell

L'entrada a l'hospital Taulí / LLUÍS FRANCO

El Taulí ha cessat del càrrec la directora executiva de l’Hospital de Sabadell i l’Albada Centre Sociosanitari, la doctora Cristina Carod. El director general de la corporació sanitària, Joan Martí, assumeix de moment les tasques de Carod, tal com ha avançat Ràdio Sabadell i ha confirmat el D.S. de fonts hospitalàries. La corporació sanitària no farà declaracions oficials. En principi la decisió és ferma, però falta que es reuneixi el Consell de Govern del Taulí i la ratifiqui.

Carod deixarà la direcció executiva de l’hospital, però no abandonarà la corporació ja que serà l’encarregada de la relació del Taulí amb els centres d’Atenció Primària com a Comissionada per l’Atenció Primària, tal com ja és visible al directori de professionals de la corporació.

El relleu arriba en un moment en què ha baixat la tensió de la Covid-19 i l’hospital comença a recuperar la normalitat. Oficialment no s’han explicat els motius del cessament. Des del Comitè d’Empresa no saben el motiu del relleu, i recorden que Joan Martí té capacitat per nombrar i destituir els seus càrrecs de confiança. Fonts sanitàries afegeixen que el substitut de Carod seria, a hores d’ara, el Dr. Ricard Comet.

Nova protesta dels treballadors

Aquest dilluns hi ha hagut una nova protesta dels treballadors del Taulí, en aquest cas davant l’edifici La Salut, on es troba la direcció. Reclamen millores laborals i salarials, com material de protecció i el 5% del sou que se’ls va treure amb les retallades. Les protestes són constants aquests dies. Abans de la d’avui, la darrera i en aquesta mateixa línia va ser divendres per part de la Plataforma Assembleària de Treballadores i Treballadors del Taulí (PATT).

Qui és Cristina Carod?

Cristina Carod Pérez (Barcelona, 1969) és llicenciada en Cirurgia i Medicina per la Universitat de Barcelona el 1993; especialista (MIR) en Medicina Interna; diplomada en Gestió clínica i organització dels serveis assistencials i màster en Creixement personal i lideratge.

Carod, al centre, en una imatge d’arxiu / CEDIDA

Carod ha estat vinculada al Taulí en dues etapes, tal com recull el seu CV públic al web de l’hospital. Del 1998 al 2006 hi va treballar com a adjunta especialista en Medicina Interna d’Urgències, càrrec que compaginava amb Hospital Municipal de Badalona.

Del 2006 al 2008 va liderar el Servei d’Urgències de l’Hospital de Mollet, i del 2008 al 2009, les Urgències de l’Hospital General de Catalunya. Allà també va ocupar la Direcció Mèdica fins al 2011.

Com a membre de l’aleshores grup IDC Salud -que posteriorment es va fusionar amb Quirón-, Carod va ocupar la Direcció Mèdica de la Clínica del Vallès del 2011 al 2013 i, afegint aleshores, el mateix càrrec a l’Hospital Universitari del Sagrat Cor de Barcelona, fins al 2014, quan torna al Taulí com a directora executiva de l’Hospital de Sabadell i l’Albada.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top