Publicitat
Ciutat

La Gent de la Plaça torna a Sant Roc per reclamar la llibertat dels presos independentistes

La Gent de la Plaça torna a reclamar la llibertat dels presos del Procés / LLUÍS FRANCO

Des de mitjans de març, el confinament havia aturat les concentracions a la plaça de Sant Roc per reclamar la llibertat dels presos independentistes. Fins aquest dilluns, quan 14 persones han recuperat aquesta protesta a les 11.30 h, això sí, en unes condicions diferents: separats, amb mascareta i sense aturar-se, donant voltes. El coronavirus continua marcant l'agenda de la ciutat i les concentracions i manifestacions estan prohibides per l'estat d'alarma.

L'impulsor de la iniciativa, Josep Boltaina, ha explicat que "hem tornat d'una manera així, perquè quan passegem al mateix temps traiem la pancarta". La idea no és fer una concentració, sinó que "cadascú quan vulgui i pugui vagi amb el seu domàs i hi estigui una estona". Aquest dilluns hi han estat 15 minuts, separats i caminant mentrestant per no aturar-se. De moment, no es preveu fer-ho sistemàticament cada dia, dependrà també de la disponibilitat de cadascú.

No se'n volen oblidar

Les persones que s'han unit a la protesta expliquen que ho han fet en la franja horària corresponent. "Passegem i recordem els presos", afegeix Boltaina. L'activista apunta que aquest grup de persones, anomenats La Gent de la Plaça, s'han sentit més a prop que mai de la realitat dels presos del Procés, "encara que sigui d'una manera luxosa, ara sabem què és no poder sortir d'un lloc concret durant molt de temps, i això ens afecta més".

La Gent de la Plaça torna a reclamar la llibertat dels presos del Procés / LLUÍS FRANCO

Reprendre la protesta, encara que no pugui ser com es feia abans, és important per a aquest grup de veïns per no oblidar-se dels presos independentistes, i continuen reclamant el seu alliberament i el retorn de la pancarta Llibertat presos polítics a la façana de l'Ajuntament. "Mantenir la flama, que no s'apagui", en paraules de Josep Boltaina, que considera "una vergonya" que els presos no puguin passar el confinament a casa seva. El sabadellenc critica l'Estat perquè "tenen les eines del poder i no les deixaran anar si no pressionem".

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top