Diners

L'atur puja un 12,3% aquest mes d'abril a Sabadell

Un treballador amb una mascareta, en una indústria del polígon de Can Roqueta / LLUÍS FRANCO

L'atur ha pujat un 12,31% aquest mes d'abril a Sabadell respecte al mes passat, el març, resultat de les primeres conseqüències econòmiques del coronavirus. L'abril s'ha tancat amb 14.441 persones aturades a la ciutat, 1.583 més respecte el mes anterior, quan eren 12.858.

Respecte al mateix període de l'any passat, l'increment de persones a l'atur, és de 2.003 (16,1%). Sabadell no registrava una xifra d'aturats tan elevada com l'actual des dels 14.451 del novembre de 2016.

Publicitat

En les dades de l'atur cal tenir en compte que no s'hi inclouen els treballadors afectats per un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) o els autònoms que reben una prestació per haver-se vist obligats a aturar la seva feina, ja que es considera que totes aquestes persones tenen l'activitat suspesa, cobren una ajuda i no busquen feina activament. Al Vallès Occidental s'han presentat més de 10.000 ERTOs.

A nivell comarcal, l'atur ha pujat en 6.468 persones; passant de 52.680 aturats el mes de març a 59.148 (12,3%) en acabar aquest abril.

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top