Publicitat
Esports

"Ens ho hem de prendre com una gran oportunitat i veig el got mig ple"

El president del Centre d'Esports a la llotja de la Creu Alta / Lluís Franco

La confirmació per part de la Federació Espanyola de Futbol de disputar un 'play-off' exprés per decidir els ascensos de la Segona B ha estat rebuda amb "gran satisfacció" per part del president del Centre d'Esports, Esteve Calzada. "Ens ho hem de prendre com una gran oportunitat. Jugar el 'play-off' és el que volíem tots els arlequinats d'ençà que vam arribar al club i fer-ho aquesta temporada, després de tot el que vam patir fa un any, ho hauríem signat segur. Sabem que serà molt difícil, però hem de pensar que estem a tres partits de l'ascens".

Calzada només coneixia els detalls que ha explicat el president de la Federació Espanyola als presidents de les diferents territorials. Per exemple, no sabia encara el protocol sanitari que anirà a càrrec dels clubs i pot suposar una despesa d'uns 30.000 euros com a mínim per poder fer les PCR als jugadors i tot el personal del primer equip. "Això ja ens ho aniran explicant els pròxims dies i haurem d'actuar amb molta cautela perquè la decisió final depèn del Ministeri de Sanitat, però crec que s'ha fet un pas important amb el pronunciament oficial per part de la Federació. També penso que l'activació d'altres campionats com la Bundesliga o la mateixa lliga espanyola pot ser un punt d'inflexió positiu per pensar que és possible el nostre 'play-off' exprés".

El que no ha convençut gens al president arlequinat és el futur immediat de la Segona B, que amb els ascensos de Tercera Divisió comptarà amb 100 equips la pròxima temporada 20/21. "És evident que es convertirà en un nyap important i considero que serà la categoria Frankenstein. Jo hauria apostat per crear la nova categoria de Segona B-Pro la pròxima temporada per evitar això. No ha estat possible i ens haurem de resignar a un nyap puntual d'un any i pensar que està en marxa la reestructuració de la Segona B amb la creació, per la 21/22, de la nova categoria Pro". Es tracta d'una categoria intermèdia entre el futbol professional i la Segona B actual que passarà a convertir-se en la quarta divisió del futbol estatal.

Publicitat

Desavantatges

El 'play-off' exprés manté el format habitual amb matisos. Per exemple, es jugarà en una seu a eliminatòria única i en cas d'empat hi haurà dues opcions: si els equips que s'enfronten ostentaven la mateixa posició a la taula de la lliga regular (com serà el cas del Sabadell i el seu primer rival), es jugaria pròrroga i si cal, penals. En canvi, si el duel és entre dos equips en diferent posició (un segon contra un quart per exemple), l'empat es resoldrà a favor del millor classificat, sense pròrroga ni penals.

El Sabadell, i els equips catalans de 'play-off', poden sortir perjudicats respecte a altres equips involucrats a causa del retard en l'aplicació de les fases de desconfinament. S'ha sabut que la nostra ciutat no farà el salt a la fase 1 el pròxim dilluns 11 i, per tant, això també endarrerirà, en teoria, la incorporació dels jugadors als entrenaments en les instal·lacions del club prevista pel 24 de maig. En canvi, altres clubs no professionals ho hauran fet abans i en el cas dels filials -com Barça B o possibles rivals dels arlequinats a la primera eliminatòria com At. Madrid B i Bilbao Ath.- alguns jugadors s'incorporaran aquesta mateixa setmana a la disciplina dels seus primers equips (cas d'Ansu Fati, Riqui Puig o Àlex Collado en el Barcelona). Un cop més queda clar que els filials desvirtuen la competició.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top