Publicitat
EDITORIAL

El perill de no tancar la bretxa

Tres setmanes després de l’inici del tercer trimestre del curs, hi ha alumnes de primària i secundària que no poden seguir les classes virtuals del seu centre educatiu. La bretxa digital que amenaçava el pla de la Generalitat per acabar el curs mitjançant dispositius electrònics s’està fent més gran. De fet, fa un mes es va anunciar que es repartirien 22.000 aparells a Catalunya per poder seguir el curs telemàticament, dels quals prop d’un miler (948) serien per a alumnes de Sabadell. L’Ajuntament es va afegir a la iniciativa afirmant que posaria a disposició dels centres 350 tauletes amb connectivitat.

Publicitat

A hores d’ara, els sabadellencs continuen esperant rebre aquests dispositius. Això ha provocat un altre maldecap a la comunitat educativa, que veu que si la situació ara ja és complicada a causa del coronavirus, es pot agreujar encara més, sobretot per als col·lectius vulnerables. La previsió és desencallar els problemes i repartir els dispositius d’aquí a dues setmanes. Aquest escenari ens portarà a gairebé al final del trimestre. Veient la situació, alguns alumnes ja han buscat alternatives amb l’ajuda de xarxes veïnals. I és que hi ha el perill que aquesta bretxa ja sigui per sempre.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top