Publicitat
Vallès

Agents informatius als carrers que resolen dubtes, a Santa Perpètua

Distingits amb una llampant armilla taronja, diversos agents informatius ronden pels carrers de Santa Perpètua de Mogoda per resoldre dubtes que el procés de desconfinament genera a la ciutadania. En cap cas fan tasques de vigilància o sancionadores, sinó de suport i assessorament. Són equips de treballadors municipals, com conserges, monitors d’esport o educadors, que han vist afectat el seu lloc de feina a causa de la reestructuració organitzativa i el tancament d’instal·lacions de l’Ajuntament.

El servei s’ha activat aquesta setmana i els primers dies s’ha centrat, sobretot, a assessorar sobre els usos adequats de les mascaretes. Abans, però, els agents informatius han estat els responsables de fer-ne el repartiment. El dilluns, massivament. A partir de l’endemà, centrant-se en col·lectius vulnerables i en grups de risc, acompanyant la donació amb informació. “Vam corregir molts usos. Hi ha gent gran que la porta del revés. També hi ha molta ciutadania que ens pregunta quines mascaretes es poden rentar, i com s’ha de fer”, explica Pili Elena, coordinadora d’un equip de vuit agents informatius. Tots ells han rebut formació específica i, tenint en compte que són treballadors de l’Ajuntament, també els és fàcil oferir ajuda relacionada amb temes relacionats amb els serveis municipals.

Les franges horàries de sortida al carrer, que en casos particulars han generat confusió, són una de les qüestions que més estan treballant. “Hi ha molta gent que no té accés al cabdal d’informació i cal reforçar-ho als espais públics”, assenyala el cap de la Policia Local, Xavi López, que treballa coordinadament amb aquest servei.

Hi ha qui no se sap les normes i també hi ha qui se les sap i no en fa cas. “Es fa la picaresca, però és un percentatge de població molt baix. En qualsevol cas, nosaltres assessorem sense entrar en conflicte, i crec que així es genera més empatia. Sempre els donem l’alternativa correcta”, ressalta Pili Elena.

Els equips fan, alhora, una tasca fins i tot més important que assessorar: escoltar. “Hi ha molta gent gran que, més que informació sobre normes, necessita parlar. S’estarien tot el dia amb tu”, reflexiona la coordinadora. “És un moment de molta incertesa, els preocupa el futur, i una funció també és tranquil·litzar”, afegeix.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top