Ciutat

El Taulí recupera les consultes externes

L'hospital Parc Taulí / LLUÍS FRANCO

El Taulí afronta la setmana vinent amb novetats importants respecte al funcionament de l’hospital. Les consultes externes tornaran a funcionar, però no com abans. “Demanem a la gent que no vingui espontàniament si no és una urgència”, explica el director general del Taulí, el Dr. Joan Martí. Les mesures de distanciament social segueixen sent imprescindibles, s’ha de reduir la capacitat de les sales d’espera i es vol intentar fer el màxim nombre de visites per telèfon o, més endavant, videotrucada.

Per organitzar la reobertura de les consultes externes, probablement dimarts o dimecres que ve el Taulí posarà en marxa un sistema de comunicació amb els pacients mitjançant un SMS. L’hospital contactarà amb tothom que tingui cita prèvia, li demanarà confirmació i es demana que el pacient respongui, afegint, si s’escau, alguna observació. Serà així com els professionals de la corporació decidiran si la visita es farà telefònicament en una hora que s’indicarà o s’haurà de fer presencialment. D’altra banda, la setmana vinent reobriran els hospitals de dia i s’estan reobrint les intervencions de cardiologia, vascular i endoscòpiques.

Publicitat

Més urgències no-covid

Actualment la proporció d’entrades a Urgències ja és del 80% per patologies que no estan relacionades amb la Covid-19, com infarts, ictus, apendicitis o insuficiència respiratòria en persones grans segons les dades facilitades per la corporació sanitària. En alguns casos, complicacions derivades del confinament i no caminar tant, per exemple. A hores d’ara, diàriament hi ha unes 150-200 entrades, la meitat de les 400 que hi havia habitualment abans de la pandèmia. “Venen els casos complexos, que és el que correspon a les Urgències, els que no ho són no venen”, afegeix Martí. Tot i aquestes xifres, des de la corporació sanitària es fa una crida a no anar-hi si no és estrictament necessari.

Reorganització directiva

Segons Joan Martí, la destitució de la Dra. Cristina Carod es deu a una reorganització de la direcció, en què se suprimeixen les dues direccions executives per donar més “capacitat operativa” a les 11 persones de direcció. “Toca reconstruir l’hospital, anem a buscar un altre model organitzatiu”, justifica el director general, que empeny aquest canvi amb la intenció de millorar l’eficiència a partir d’ara.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top