ESPORTS

“Tots hauríem signat jugar el ‘play-off’ a principi de temporada”

El tècnic donant instruccions als seus jugadors / Lluís Franco

La confirmació per part de la Federació Espanyola de futbol -sempre a expenses de la llum verda definitiva per part del Ministeri de Sanitat- del play-off‘ exprés per resoldre els ascensos de Segona B ha provocat una cadena de reaccions -a favor i en contra- en el món del futbol considerat ‘no professional’. El Centre d’Esports, tercer classificat del grup tercer, és un dels setze implicats i ja prepara tota la maquinària per afrontar el repte del possible retorn al futbol professional.

El tècnic arlequinat, Antonio Hidalgo, valorava de manera positiva la decisió de la Federació. “Si no es poden jugar les 10 jornades que faltaven de la lliga regular, era la mesura és lògica encara que mai és just per a tothom i ho entenc. Nosaltres hauríem signat fer ‘play-off‘ a principi de temporada i ho hem de valorar moltíssim, sobretot pensant on estàvem fa un any”. De fet, el Sabadell ha passat d’evitar el descens a Tercera Divisió a tenir l’opció de pujar a Segona A en aquests 12 últims mesos.

De moment, el tècnic encara no pot treballar amb els seus jugadors sobre el terreny. Els jugadors ‘no professionals’ hauran d’esperar com a mínim al 24 de maig per poder entrenar a les instal·lacions dels seus clubs de manera individual (fase 3) i fins a mitjans de juny no ho faran col·lectivament. Però no serà igual per a tots. El Sabadell, per exemple, serà un dels afectats per la desigual aplicació de la desescalada, segons zones. Gran part de Catalunya es manté en la fase 0 i això pot provocar diferències en l’àmbit de preparació entre equips del ‘play-off‘. “És una situació excepcional i ens haurem d’adaptar. Penso que tindrem marge suficient per preparar-nos bé”, explica Hidalgo. En canvi, admet que “els jugadors de filials que entrenen amb els seus primers equips sí que tindran un cert avantatge”, en al·lusió a equips com Barcelona B, At.Madrid B o Bilbao Ath. Aquests dos últims són possibles rivals del conjunt arlequinat en la primera eliminatòria entre tercers classificats.

Test, sí o no?

També s’ha creat debat sobre els tests de coronavirus. Mentre el futbol professional gaudeix d’una situació de privilegi i la LFP posa les màximes facilitats sense limitacions, els clubs de Segona B (i Tercera Divisió) hauran de rascar-se la butxaca per complir el protocol sanitari que la Federació Espanyola ha proposat, a través del Consejo Superior de Deportes, a Sanitat. En aquest protocol s’assenyala que els tests no seran obligatoris i dependrà dels clubs, que hauran d’assumir els costos i decidir a quins jugadors els aplica. Clar que es pot optar per fer-los a tota la plantilla i personal, la qual cosa seria la millor garantia.

El doctor sabadellenc Nacho González, bon arlequinat també, considera que “el protocol en un ‘play-off‘ exprés és assumible i fins i tot més controlable que en el futbol professional. Només parlem d’una setmana de competició”. Això sí, González recorda que la PCR és el més fiable per detectar el virus i el serològic (amb les proves IgM i IgG) permet conèixer la resposta immunològica i detecció dels anticossos. Ell recomana “la concentració dels equips en un hotel abans del ‘play-off‘ i seria una manera per evitar contactes abans dels partits i evitar possibles contagis”. D’altra banda, també incideix que “els futbolistes són treballadors, com qualsevol de nosaltres, i han de començar a assumir que el risc zero ara no existeix per ningú”. González vol ser optimista i considera “molt factible” poder jugar un ‘play-off‘ que apunta a les instal·lacions d’El Pinatar de Múrcia. Encara queden, però, molts capítols per escriure fins que arribi el moment.

Comentaris
To Top