Ciutat

Sabíeu que l’Aplec de la Salut de 1910 també es va ajornar?

L'Aplec de la Salut l'any 1910 es va celebrar el novembre / Arxiu Històric de Sabadell

El segon dilluns de maig es farà estrany per als sabadellencs, sense gegants, bastoners, castellers o activitats infantils. Però no serà la primera vegada que, aquest dia en concret, la ciutat es queda sense la seva segona festa major, l’Aplec de la Salut.

Tal com ha publicat al seu Facebook l’Arxiu Històric de Sabadell, l’any 1910 la tradicional festa es va haver d’ajornar per aldarulls causats per obrers. Així doncs, es va haver de celebrar el diumenge 27 de novembre. L’Arxiu explica que, tanmateix, la festa va ser un èxit, molt concorreguda, on no va faltar la Banda Municipal ni l’Orfeó de Sabadell.

Sardanes a l’Aplec de la Salut de 1910, ajornat / Arxiu Històric de Sabadell

L’Arxiu Històric de Sabadell detalla que revistes il·lustrades de Barcelona com La Actualidad o La Hormiga de Oro van parlar-ne i van il·lustrar la notícia amb imatges dels fotògrafs sabadellencs Obradors i Boixadera.

Multitudinari Aplec de la Salut, el novembre / Arxiu Històric de Sabadell

VÍDEO: Així se celebrava l’Aplec de la Salut el 1934

Comentaris
To Top