Ciutat

Arrenca la preinscripció telemàtica amb el sistema col·lapsat en hores punta

El primer dia de poder fer efectiva les preinscripcions escolars de forma telemàtica, el sistema s’ha col·lapsat. Sobretot a primera hora del matí. Això no obstant, i segons fonts de la direcció d’alguns centres educatius consultats pel D.S, ha estat un episodi puntual mentre que la resta del dia, i fins i tot aquesta matinada, les sol·licituds han anat entrant de forma gradual.

Tot i així, el sistema telemàtic va lent, la qual cosa, pot provocar en determinats moments el col·lapse per al nombre d’entrades que ha d’acceptar.

Des d’avui i fins al 22 de maig s’obre el període per fer la preinscripció escolar per als ensenyaments de primer i segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria. Aquells que hi vulguin anar presencialment, hauran d’esperar fins al 19 de maig sol·licitant-ho a través de cita prèvia.

En aquest cas, hauran de prendre tot un seguit de mesures de prevenció a causa de la Covid-19. Tanmateix, l’objectiu del Departament d’Educació és promoure al màxim possible la preinscripció telemàtica.

Pel que fa a la preinscripció per als estudis postobligatoris, es farà del 27 de maig al 3 de juny en el cas de batxillerat; del 2 al 8 de juny els cicles de grau mitjà d’FP i d’arts plàstiques i disseny; i del 10 al 17 de juny, en el cas dels cicles de grau superior d’FP i d’arts plàstiques i disseny

Mesures de seguretat

En una circular dirigida als centres escolars, el Departament d’Educació ha fixat les condicions per a aquest procés administratiu. Només hi podrà treballar un nombre molt reduït de persones. I s’hauran d’excloure les persones considerades vulnerables per diferents causes, les majors de 60 anys i les que presentin símptomes de coronavirus. Així, els centres educatius estan obligats a proporcionar als treballadors mascaretes quirúrgiques, guants de nitril, i respectar una separació social de dos metres.

En cas de no disposar d’aquest espai, hauran de portar mascareta del tipus FFP2 i pantalla facial. No es podrà atendre més d’una persona alhora, i l’accés al públic quedarà limitat.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top