Publicitat
Oci i cultura

Des del seu saló al teu telèfon, mentre duri el confinament

No és distància social, sinó física. Per això, no podem quedar amb els amics per anar a un concert, però sí que els podem seguir la pista a les xarxes socials.

Amb aquesta idea de saltar la distància neix Cultura Fest SBD, un canal d’Instagram enfocat a donar veu a artistes sabadellencs (amb especial incidència en el teatre musical), on actuen en directe en un espai de 30 minuts. Hi trobareu programació les tardes dels dilluns, dimecres i divendres.

Darrere d’aquesta iniciativa hi ha Sergi González, actor del Teatre Sant Vicenç i soci de La Faràndula. “El confinament ha estat un cop molt fort per al sector cultural, amb els teatres tancats…”, explica, “així que necessitava fer alguna cosa”.

Dit i fet, González es converteix en inesperat gestor cultural. Crea el canal i s’estrena el passat 3 de maig, amb una vetllada de quatre concerts des de les respectives cases de cadascun dels joves músics. Per aquest primer moment, tira de contactes i amics per tal que hi actuïn. Ell mateix també fa un dels bolos.

Publicitat

Fins al juny

Però a partir d’aquí comença a difondre la disponibilitat del canal per a aquell que hi vulgui participar. I amb èxit, per cert. Només cal enviar un correu. Cada dia rep noves propostes i ja té programades totes les franges horàries fins a finals de maig. “Pel que sembla, farem concerts com a mínim fins a mitjan juny”, avança.

Cada directe de Cultura Fest SBD acumula uns 100 espectadors, que han pogut gaudir d’estils com la potent veu d’Anna Aparicio (qui de fet és cantant d’òpera). “No només fem rock català o teatre musical”, explica González.

També hi han passat Alba Val, Clàudia Prat, Adriane Teea, Bea Boronat, l’actor Xavi Clapés, i Jordi Sarabia. Ahir va actuar el guitarrista Jordi Santamaria. I demà divendres és el torn de Max Balleste (17.30 h) i Gerard Idea (19 h).

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top