Publicitat
EDITORIAL

La prudència s’ha imposat

Sabadell no passarà a la fase 1 després que el govern català hagi decidit que la Regió Metropolitana Nord, a la qual pertany la ciutat, es quedi com fins ara. La conselleria de Salut ha repetit amb insistència que la decisió respon a la “prudència”, per evitar fer passos en fals. La proximitat amb Barcelona i el volum de mobilitat han pesat més que els criteris epidemiològics, que fins ara sostenien tots els passos a seguir. La mateixa consellera reconeixia que el risc de rebrot és baix a la nostra regió sanitària i els experts consultats per aquest diari avalen que estem en condicions de desescalar. Les decisions polítiques, però, han anat en una altra direcció, més aviat conservadora.

Publicitat

I caldrà esperar més, de nou, quan ja fa 60 dies que estem confinats. El D.S. ha fet una crida reiterada a la responsabilitat ciutadana per superar l’epidèmia i és conscient del risc que suposa per als ciutadans i per al sistema sanitari. Dit això, allargar el confinament significa allargar les conseqüències penoses d’un comerç a mig gas, d’un sector de la restauració aturat. Suposa mantenir l’excepcionalitat econòmica, social i laboral encara més. I darrere del virus, recordem i advertim, hi ha molts futurs en joc.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top