ESPORTS

El Sabadell finalment no pot iniciar els entrenaments a instal·lacions esportives

Els jugadors arlequinats hauran d'esperar / Ll. Franco

Un garbuix d'interpretacions deixa, de moment, el Centre d'Esports sense poder iniciar els entrenaments a les instal·lacions esportives. El cap de setmana, l'Ordre Ministerial del Govern, a través de l'article 39, deixava clar que els equips no professionals podrien practicar 'entrenaments bàsics als centres d'entrenament dels clubs' mantenint totes les mesures de seguretat i higiene amb acreditació federativa. Tot semblava a punt, doncs, perquè els arlequinats poguessin fer un pas més -entrenaments individuals a l'Estadi- en el procés de preparació pensant en el play-off exprés. De fet, el Centre d'Esports ja havia realitzat les PCR i diverses proves mèdiques per posar-se en marxa.

Però no serà així, almenys de moment. El Sabadell ha topat aquest dilluns amb el document emès des de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat on es deixa clar, en el punt 4, que en la fase 0 "les instal·lacions esportives a l'aire lliure i els centres esportius coberts han de romandre tancats i, per tant, no s'hi podrà desenvolupar la pràctica esportiva". El club arlequinat va ser gestions a través de l'Ajuntament i li va confirmar la negativa a obrir les instal·lacions municipals. En principi, tot apunta que fins a la Fase 1 no arribarà la llum verda des de la Generalitat.

Aquesta situació crea una clara desigualtat entre els equips participants en el play-off en plena desescalada. La majoria ja es troben entrenant a les seves instal·lacions amb l'excepció de la Cultural Leonesa o Badajoz que ho pensen fer aquesta setmana sota la interpretació del BOE. Una confusió general que perjudica els equips catalans. La Federació Espanyola de Futbol vol pressionar al Consejo Superior de Deportes per aconseguir una normativa uniforme per tothom. De fet, en el futbol professional s'ha aprovat aquesta igualtat i plantilles com FC Barcelona o Real Madrid, amb les seves ciutats en fase 0, treballen com la resta. El Sabadell haurà d'esperar.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top