Publicitat
Ciutat

Les mascaretes seran obligatòries al carrer i en espais tancats a partir dels 6 anys

Un voluntari de Creu Roja entrega una mascareta a un usuari de l'estació Sabadell Nord / VICTÒRIA ROVIRA

El govern de l’Estat ha publicat al BOE l’ordre sobre l’obligatorietat de l’ús de les mascaretes, en què concreta que se n’haurà de portar a la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic “sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal d’almenys dos metres”. L’obligatorietat es fixa a partir dels sis anys, tot i que se’n recomana l’ús entre els tres i els cinc.

Queden fora d’aquesta obligatorietat les activitats en les quals, “per la pròpia naturalesa de les mateixes”, resulti incompatible el seu ús, tot i que no concreta quines. L’ordre és vigent des de dijous i mentre duri l’estat d’alarma i les seves pròrrogues.

Tampoc estaran obligades a portar mascareta les persones que tinguin algun tipus de dificultat respiratòria que pugui veure’s agreujada pel seu ús. Tampoc no n’hauran de dur aquelles persones per a les quals estigui contraindicat per motius de salut, de discapacitat o dependència.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat
Comentaris
To Top