Publicitat
Ciutat

El Ministeri de l’Interior preveu advertències i sancions als qui no atenguin l’obligació d’utilitzar la mascareta

Dues noies amb mascareta al carrer / LLUÍS FRANCO

El Ministeri de l’Interior ha fet públiques aquest dimecres les indicacions per a l’aplicació de l’ordre ministerial de Sanitat que obliga a utilitzar mascaretes a partir d’aquest dijous als espais públics. El Ministeri preveu una primera fase d’advertiments on els agents podran alertar els vianants de la necessitat de portar mascareta, però també sancions administratives per la via de la Llei de Seguretat Ciutadana en el cas que la persona no atengui el requeriment.

En concret poden proposar una sanció administrativa com a falta greu de la Llei, fet que comporta multes d’entre 601 i 30.000 euros. A Sabadell, però, ara per ara es preveu no sancionar i sí informar.

Segons l’ordre que ha difós el Ministeri de l’Interior, durant els primers dies les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat “potenciaran la funció pedagògica”. A més, com a norma general, quan els agents tinguin coneixement de l’incompliment “requeriran a la persona que el cometi que es posi la mascareta o es retiri a una zona on sigui possible mantenir la distància de seguretat”.

En el cas que l’incompliment tingui llos en un espai tancat d’ús públic o obert al públic, els agents podran demanar a la persona que no porti mascareta que abandoni aquest espai. Per últim, i en el cas d’aquells que no atenguin el requeriment de l’agent, “es podrà procedir a fer una proposta de sanció per la via de l’article 36.6 de la Llei de Seguretat Ciutadana”.

L’article 36.6 estableix com a “infracció greu” que comporta multa d’entre 601 a 30.000 euros “la desobediència o la resistència a l’autoritat o als seus agents en l’exercici de les seves funcions”.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat
Comentaris
To Top