Ciutat

La Crida considera que el pla de xoc del Govern està mancat de visió a mitjà i llarg termini

La Crida per Sabadell considera que el pla de xoc que va plantejar el Govern la setmana passada “no permetrà sortir de la crisi”. En un comunicat, apunten que “el document no aporta cap visió estratègica sobre com sortir de la crisi”, com reforçar la ciutat i afrontar amb les millores garanties aquesta situació.

“Sense una visió de la ciutat que volem ser a mitjà i llarg termini, no podem disposar d’un full de ruta que ara és imprescindible”, apunten, assegurant que el Pla del govern “no és un document per sortir de la crisi, sinó amb prou feines per navegar per ella, és un document d’urgències i prou”.

Per aquest motiu, retreuen el procediment metodològic seguit, en què creuen que no ha tingut pes la presència d’entitats i agents socials. “Pretenen dir que serà un pla que tothom haurà de votar a favor i per tant serà com un xec en blanc per validar totes aquestes accions que no van dirigides estrictament a pal·liar els efectes econòmics i socials derivats de la crisi”, apunten en el text.

Pel que fa als números, consideren que dels 8 milions d’euros previstos pel Govern, aproximadament només 3 són propostes o estratègies noves derivades de la crisi de la Covid-19, i els altres 5 restants responen a programes ja previstos, tot destacant la manca de recursos destinats a l’àmbit de la salut.

Amb tot, creuen que es tracta de mesures continuistes, i que en l’àmbit ocupacional “l’impuls serà insuficient, no és transformador, no hi ha una veritable proposta sobre ocupació comunitària”. En l’àmbit educatiu, diuen, “no hi ha recursos per fer acompanyament adequat, ni en el que fa referència al lleure educatiu i casals o per al necessari acompanyament a les famílies”.

Amb tot, la formació planteja atendre la immediatesa sobrevinguda amb un document en què destaquen les mancances que veuen en la proposta del Govern i recollir la necessitat “d’un veritable canvi de paradigma en la forma com hem d’elaborar conjuntament la resposta de la ciutat”. Per això, advoquen per definir les línies estratègiques a aplicar a partir de setembre perquè “la vida es reprengui amb garanties i amb dignitat, tenint en compte possibles rebrots i per tant disposant de les eines sanitàries, econòmiques i socials en marxa”.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top