Ciutat

Ciutadans aposta per un pla de xoc immediat i un d’estratègic a llarg termini per fer front al coronavirus

El grup municipal de Ciutadans proposa que l’Ajuntament elabori un pla de xoc immediat i un altre estratègic per fer front al coronavirus, i no un únic ‘post-covid’ tal com l’ha presentat el govern local. Segons el portaveu de la formació, Adrián Hernández, calen respostes immediates i si el primer pla es pot aprovar al juny millor que al juliol. L’altre s’hauria d’elaborar després amb la participació de tots els sectors de la ciutat.

Ciutadans vols que l’executiu passi a l’acció. Proposen crear un fons de microcrèdits per a petits negocis i autònoms dotat amb 500.000 euros, a començar a retornar sense interessos a partir de l’any que ve. També aposten perquè l’Ajuntament i la Diputació es facin càrrec del cost per a les famílies de les escoles bressol. I, tal com ha dit Hernández, “són mesos per ampliar el parc de l’habitatge”, de manera que apostem perquè VIMUSA compri pisos per destinar-los a l’emergència social i a la cartera ordinària. Aprofitant que ara la zona blava no funciona, mentre dura l’estat d’alarma Ciutadans proposa que els treballadors d’aquesta empresa pública facin d’agents cívics per resoldre dubtes, consells i recomanacions sobre les coses que es poden fer i no al carrer.

La formació taronja presentarà el document amb les seves propostes en les properes hores al govern liderat per Marta Farrés. En aquest document també hi inclouen propostes d’àmbit sanitari a l’abast de l’administració municipal, com dotar tots els equipaments d’EPIs: guants, mascaretes i gel hidroalcohòlic i dels protocols necessaris per garantir la seguretat de la ciutadania i dels treballadors públics. El grup liderat per Adrián Hernández també creu que seria bona idea comprar màquines d’Ozó per desinfectar els equipaments públics. A nivell cultural, aposten perquè l’Ajuntament faci una compra massiva de llibres d’autors locals a les llibreries sabadellenques i en esports, que el consistori pagui les assegurances esportives.

Des de Ciutadans apunten que el pla presentat pel govern local inclou un 44% de propostes que no tenen un pressupost assignat i d’altres que ja són ordinàries, es fan anualment, i no són noves a raó de la Covid-19. Els regidors de la formació no han quantificat quant costaria incloure les seves suggerències, però no creuen que sigui gaire, de fet creuen que seria menys, ja que aposten per redistribuir prioritats, descartant del pla les que no són extraordinàries.

El pla de xoc contra la Covid-19 a Sabadell, en grans titulars: com t’afectarà?

Des de Ciutadans apunten que el pla presentat pel govern local inclou un 44% de propostes que no tenen un pressupost assignat i d’altres que ja són ordinàries, es fan anualment, i no són noves a raó de la Covid-19. Els regidors de la formació no han quantificat quant costaria incloure les seves suggerències, però no creuen que sigui gaire, de fet creuen que seria menys, ja que aposten per redistribuir prioritats, descartant del pla les que no són extraordinàries.

El pla de xoc contra la Covid-19 a Sabadell, en grans titulars: com t’afectarà?

Comentaris
To Top