Ciutat

La majoria de restaurants, tancats

Terrassa de la cafeteria de l'Hotel Urpí, inaugurada ahir / A.Z.

Seguiment desigual a la restauració en aquest primer dia de fase 1. Així com els bars han obert en una elevada proporció (i aconseguint una gran afluència des de primera hora), els restaurants no s’han estrenat. A l’àrea del Centre, la proporció d’establiments que ha obert se situaria en un màxim d’1 de cada 10 restaurants. Entre els quals el Racó del campanar, que oferia tant l’habitual menú del dia com tapes variades. Tot i que només oferia 4 taules, simbòlicament l’arrencada era molt positiva. “I millor que fer zero diners, doncs mira”, explicava, entre anades i vingudes, l’únic cambrer que atenia la terrassa.

Un altre establiment obert és la cafeteria de l’Hotel Urpí, que precisament avui estrenava la nova terrassa, després de la remodelació dels darrers mesos. Al migdia era plena, tant de parelles dinant com de grups d’amics fent uns beures. La zona de la Creu Alta també comptava amb el restaurant Zamengrill, tot i que la terrassa estava menys concorreguda.

Restaurant Quaranta Dos, a la Rambla / A.Z.

Així mateix, a la Rambla destaca el restaurant Quaranta Dos, de cuina italiana, que ha tret ostensiblement al carrer les dues pissarres: La del menú del dia i la dels entrepans.

També ha alçat la persiana Les Voltes, però només amb l’opció d’emportar-te el menú a casa. Aquest establiment era l’únic obert de la zona, amb la resta de restaurants tancats: 9 de la Borriana, CalaBoca, La Fresca, Clotilda, Goiko Grill, La Sandvitxeria, etc.

El carrer de l’Advocat Cirerera, buit / A.Z.

Altres carrers de restaurants, com Advocat Cirera i Sant Pere, també mostraven una estampa buida, de confinament.

En canvi, els bars del Passeig de la Plaça Major i del Passeig Manresa han estat especialment concorreguts aquest migdia, amb grups de gent més aviat jove, retrobant-se després de 2 mesos de reclusió. La terrassa del Nazar ha estat l’epicentre, tot i que el Brutal també estava de gom a gom, així com el Frankfurt. Ha sorprès que El Llit i l’Itaca no fossin oberts, almenys fins primera hora de la tarda.

S’hi han vist brindis i moltes selfies. I fins i tot alguns càntics en les taules més animades. No pas excessives abraçades, que les Administracions sanitàries desaconsellen per no propiciar un nou rebot i tornar enrere. A tal efecte, s’hi ha presentat una parella d’agents de la Policia Municipal de Sabadell, la qual anava comprovant que no es produïssin aglomeracions i recordaven als propietaris les mesures a complir.

La terrassa del Nazar, epicentre de la joventut / A.Z.

Comentaris
To Top