Publicitat
Ciutat

Animalistes busquen el rastre dels cignes desapareguts a Milanuncios i Wallapop

Pàgines com Milanuncios acumulen tot tipus d'ofertes de venda / D.S.

Ja fa 12 dies de la desaparició de les 5 cries de cigne i no hi ha cap pista sobre la seva localització. La investigació oberta per la Policia Municipal, amb la revisió de les càmeres de seguretat de comerços de la zona (a fi d'identificar els suposats lladres) no ha obtingut resultats.

Tampoc els han localitzat activistes pro drets dels animals de la ciutat, que han rastrejat diferents pàgines web a la recerca d’alguna pista sobre la possible venda dels pollets, donat que la hipòtesi principal és que fossin robats (la nit del 15 de maig) per vendre’ls al mercat negre. 

Tal com reconeix Emma Sallés, de l’entitat Gossos SBD, han fet recerca a pàgines tradicionals com Milanuncios i d’altres més modernes, com l’app Wallapop. Ni Rastre. Sí que han trobat venda de cignes, però no sembla que siguin aquests. Per cert: El preu de venda és de 250 euros.

Publicitat

Aquesta és la tanca que es va instal·lar durant l'anterior mandat a l'Ajuntament / CEDIDA

“Nosaltres els donem per robats i per perduts”, explica Sallés. I és que no veu factible que tots 5 hagin desaparegut. “Un es pot morir, però hi hauria alguna evidència com un cadàver”, diu, i afegeix. “També podrien haver-se amagat, però ja han passat massa dies com per no reaparèixer”. 

D’aquí que tant Gossos SBD com altres entitats com Brigada Animal Sabadell, ASPA, I can Walk i Libera (totes elles a la Taula de Benestar Animal) demanin redactar i aprovar un protocol d’actuació al parc Catalunya. Entre d’altres, ha d’incloure cartells cridant a no alimentar ni tocar els cignes; així com la instal·lació de mesures protectores pels animals que viuen al parc -com ara un tancat més robust-). 

També es planteja debatre sobre el possible trasllat de la parella de cignes a un retir més tranquil, possibilitat que l’Ajuntament va assegurar que està estudiant. Sílvia Carbonell, presenta de Gossos, assegura: “No creiem que això sigui bo, els cignes s’estressen molt fàcilment  i són molt territorials, a més a més de vellets, perquè ja porten 20 anys allà”. Per aquests motius, Carbonell considera que el trasllat seria escurçar “el poc temps que els hi queda”.

Demanen càmeres de vigilància al parc Catalunya “per la seguretat” dels animals

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top