Publicitat
Ciutat

L'Ajuntament trasllada l'alberg temporal per a persones sense llar a un centre cívic

Un dels usuaris de l'alberg, Hesham Elhayky, rebent atenció mèdica a finals d'abril / VICTÒRIA ROVIRA

L'Ajuntament de Sabadell ha traslladat l'alberg temporal per a persones sense llar de l'escola on estava fins ara a un centre cívic. Hi continuen havent 20 residents i el segueix gestionant la Creu Roja.

El trasllat es va completar divendres passat, 29 de maig. Ara es farà una neteja a fons de l'escola on estava ubicat i es tornarà a deixar tot tal i com estava perquè pugui reobrir, si així es decideix, a partir de la fase 2. Al centre cívic es mantenen els mateixos recursos que en l'anterior espai, com l'atenció i el suport del personal de l'ONG, l'espai on dormir, menjar, rentar-se i el servei de bugaderia. Per protegir la intimitat i la seguretat de les persones que l'habiten, l'Ajuntament demana no revelar l'adreça de l'alberg.

Publicitat

Des de la Creu Roja es destaca que la millora de salut dels usuaris durant aquest temps és molt important. “Són persones acostumades a estar al carrer, que en moltes ocasions ningú té una relació constant i diària amb ells i, per tant, en  el moment que garantim que puguin menjar de forma normalitzada, etc., la millora ha de sortir tant sí com no”, explicava el coordinador de l’entitat del tercer sector a Sabadell, David Jové. Hi coincideix la tècnica social Azahara González: “És una evolució molt positiva, tant per part nostra, com del CAP i la unitat de Psiquiatria del Taulí”.

L'alberg es va posar en marxa el passat 29 de març i estarà habilitat fins al 30 de juny, seguint les indicacions de l'estat d'alarma i el confinament. És una iniciativa de l'Ajuntament a la qual ha destinat 183.500 euros.

L’alberg temporal per a persones sense llar: un mes en una nova casa

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top