Esports

Així serà la nova Segona B que vol evitar el Sabadell

En cas de mantenir-se a Segona B, el futbol tornaria a la Creu Alta a mitjans d'octubre / Ll. Franco

Gairebé requereix un màster per treure'n l'entrellat, però la nova -i excepcional- Segona Divisió B per a la temporada 2020/21 ja té un full de ruta i un sistema de competició que, en tot cas, s'haurà d'aprovar en l'Assemblea de la Federació Espanyola de Futbol del mes de juliol. De moment, els clubs catalans ja coneixen els detalls de l'esborrany exposat pel president, José Luis Rubiales. L'arrencada de la lliga és una incògnita, però tot apunta cap a mitjans d'octubre i amb moltes possibilitats, si no hi ha rebrots de la Covid-19, que es pugui fer amb públic a les graderies. Encara que sigui amb restriccions -la majoria de camps no arriben gairebé mai a omplir el 30% del seu aforament, com passa a la Creu Alta- i mesures de seguretat.

Serà la Segona B dels 100 equips, repartits en cinc grups de 20 mantenint el criteri de la proximitat geogràfica habitual. En aquest cas, però, amb 20 clubs més. Aquests cinc grups es dividiran en subgrups de 10 equips -probablement per sorteig pur-. Es disputarà una primera fase en cada subgrup amb 19 jornades. Aquesta classificació serà clau perquè la puntuació final es mantindrà de cara a la segona fase de la competició.

Publicitat

Una segona fase que ja servirà per marcar els objectius definitius. Els tres primers dels subgrups formaran un nou grup d'on sortiran els equips de play-off a Segona A. Encara no està definit el sistema, però probablement s'apostarà pels 5 campions de grup i els 3 millors subcampions. Llavors serien 8 equips per 4 places. També es parlava d'una altra opció: els 4 primers de cada grup, amb 20 candidats per les 4 places. De totes maneres, aquests 30 equips ja tindrien assegurat un lloc a la nova Segona B-Pro que es vol crear per a la temporada 21/22, com un pas intermedi entre el futbol professional i la Segona B. S'haurien de restar els 4 que pugen i afegir els 4 que baixarien de la categoria de plata. La resta (10) sortirien del subgrup que formarien els quarts, cinquens i sisens provinents de la primera fase. La idea és fer una Segona B-Pro de dos grups de 20 equips cadascun. La Federació Espanyola li vol donar un impuls important amb més participació en el repartiment en el pastís econòmic de les televisions i altres conceptes, per acostar-la a l'àmbit professional.

Els setens, vuitens, novens i desens classificats de cada subgrup de la primera fase lluitaran en el posterior subgrup de la segona fase per la permanència en una Segona B que es convertiria en la quarta categoria del futbol estatal. Un total de 20 es mantindrien (se sumarien als 20 que no aconsegueixen l'ascens a la Pro) i 20 equips més baixarien a Tercera Divisió, que seria la cinquena divisió nacional per a la temporada 21/22. El Sabadell vol evitar entrar en aquesta autèntica ruleta russa i tindrà l'oportunitat en el pròxim play-off exprés que demà dijous ja coneixerà, oficialment, els 16 participants. No s'espera cap sorpresa en el tràmit d'inscripció.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top