Publicitat
Ciutat

CCOO presenta un recurs contra l'Ajuntament pel retorn al treball presencial

Un treballador de Sabadell / AJUNTAMENT DE SABADELL

La secció sindical de CCOO a l'Ajuntament de Sabadell ha presentat un recurs de reposició contra el decret d'alcaldia que preveu el retorn progressiu als llocs de treball de la plantilla municipal de manera física. Contradiu, asseguren des del sindicat, el reial decret legislatiu 8/2020 i 15/2020, en què es fa prevaldre el teletreball per motius de seguretat. L'Ajuntament defensa que la prioritat és el teletreball sempre que es pugui dur a terme, però adverteix que la ciutat s'ha d'anar posant en marxa.

Fonts del sindicat lamenten que el decret d'alcaldia preveu el retorn gradual dels treballadors més enllà dels serveis essencials (com ara Policia Municipal), implicant alguns equipaments que requereixen preparar-se per a l'obertura progressiva a mesura que la desescalada avanci. Es tracta de treballadors de biblioteques, SAC, registre, acció social, beques menjador i SIAD, on fonts municipals destaquen que s'ha detectat que l’atenció telefònica no acaba d’anar bé.

No obstant això, apunten que l'obligació de tornar als llocs de treball pot comportar problemes de conciliació, ja que les escoles estan tancades, així com els casals de gent gran. Amb tot, consideren que es vulnera el seu dret, reflectit en els reials decrets legislatius, i que suposa que l'alcaldessa, Marta Farrés, no manté la preferència del treball a distància, motiu pel qual han presentat un recurs de posició amb la voluntat de fer que l'executiu local valori de nou la situació.

L'Ajuntament manté la necessitat

Publicitat

La tinenta d'alcaldessa Montse González, que assumeix l'àrea de Recursos Humans, argumenta que en cada nova extensió de l'estat d'alarma s'han hagut de fer modificacions des de l'àmbit local, i que en aquesta darrera pròrroga s'han fet modificacions en serveis estratègics i essencials dirigits a la incorporació progressiva del personal. "Afecta el 30% de la plantilla i la meitat dels equips", apunta en declaracions al D.S..

És per això que defensa que cal recuperar el batec de la ciutat, cosa no renyida amb respectar els drets dels treballadors. "La prioritat és treballar a distància, però hi ha llocs estratègics o de serveis essencials que s'han d'anar reactivant a mesura que avancin les fases de desescalada", explica, ja que s'han d'adequar, netejar o condicionar per rebre ciutadans. 

Així, s'ha treballat en àmbits, analitzant-los cada un, i en una reunió del Comitè de Seguretat i Salut s'ha determinat de quina manera calia actuar, adaptant les mesures necessàries per adequar els espais per garantir la seguretat dels treballadors. "La ciutat es va reactivant, la gent veu que ha de començar a treballar, i no podem donar la imatge que tenim els espais tancats, la ciutadania ha de saber que té aquests serveis a la seva disposició", apunta González.

És per això que apunta que seguiran treballant per trobar solucions amb tots els casos, garantint la conciliació en aquells en què hi hagi dificultats concretes perquè hi ha canalla o gent gran a casa, per exemple, o en el cas de persones sensibles.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top