Publicitat
Ciutat

Prova pilot a Rodalies per controlar l'aforament a les estacions

Renfe ha començat a implementar un pilot a les estacions de Rodalies per controlar l'aforament de les estacions amb l'objectiu de millorar la gestió dels trens. La companyia analitzarà les imatges procedents de les càmeres de videovigilància instal·lades a les estacions i podrà determinar a temps real si se supera l'aforament màxim de les estacions mitjançant un sistema d'algoritmes bastants en la intel·ligència artificial.

En cas d'aglomeracions, el sistema donarà avís i aplicar mesures correctores. El projecte ja s'està desenvolupant en diverses parades de la línia del Vallès, com són l'estació de Plaça de Catalunya a Barcelona, a la qual seguiran en els propers mesos les estacions de Clot Aragó, Sagrera i Arc de Triomf, fet que farà que molts usuaris de Sabadell es vegin beneficiats per la mesura.

Publicitat

El sistema permet predir de forma molt precisa el nombre de persones situades en un lloc en temps real, i per mitjà d'alarmes avisar als centres de Control 24h, de les alarmes configurades en el sistema. Està previst que el projecte s'implanti totalment el maig del 2021, quan ja estarà disponible en les estacions més importants de la xarxa, per on cada dia passen un milió de viatgers.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top