Ciutat

L'obertura a les piscines municipals: per torns i amb entrada anticipada

piscina municipal sabadell bassa confinament covid-19 / Lluís Franco
Ja es preparen les piscines municipals per la reobertura / Lluís Franco

Les piscines municipals de Sabadell obren a partir del 6 de juliol. Però la dinàmica serà diferent respecte d'altres anys: es permetrà un aforament del 50%– 200 banyistes a les piscines municipals, 1.000 a la Bassa–, s'establiran dos torns cada dia i caldrà accedir amb entrada anticipada. El preu de l'entrada, però, també serà més reduït: 2 euros per majors de quinze anys (2,5 euros a la Bassa entre setmana i 3,5 euros el cap de setmana).

La piscina de Ca n'Oriac, però, es preveu obrir més tard, un cop estiguin enllestides les obres, que han quedat aturades a causa del confinament. La regidora d'esports, Laura Reyes, preveu que la reobertura es faci el 22 de juliol.

Màxim de vuit entrades

En tot cas, per accedir-hi caldrà comprar entrades anticipades, preferiblement de forma online. "Volem evitar les cues a les piscines", justificava Reyes. Malgrat això, les taquilles s'obriran de 18h a 20h i es podran adquirir fins a un màxim de vuit entrades a una setmana vista. Tampoc no hi haurà carnet de temporada. La proposta de la reducció de preus, però, es portarà al proper ple municipal. S'establiran, en aquest sentit, dos torns per fer rotacions: un de matí, de 9.30h a 14 h, i un de tarda, de 15.30 a 20 h. Entre sessió i sessió es permetrà netejar i desinfectar les instal·lacions.

L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha aprofitat la roda de premsa per llançar un missatge de tranquil·litat als ciutadans: "Garantirem totes les mesures, que ningú tingui por a tornar-hi",  i ha  d'apel·lat al civisme.

Publicitat
bassa piscines municipals sabadell coronavirus piscina

Ja es preparen les piscines municipals per la reobertura / Lluís Franco

El retorn dels casals d'estiu

"El casal d'estiu és més necessari que mai, per això hem fet una forta aposta al lleure", ha assegurat el regidor d'educació, Manuel Robles, que garanteix la seguretat i la qualitat d'aquest servei. Tal com ja avançava el D.S., l’Ajuntament incrementa aquest any l’ajuda a les entitats pels casals d’estiu. Així, Robles s'ha referit a l'aposta econòmica de 414.000 euros en subvencions i prestacions vinculades al lleure. "El desenvolupament dels casals ha de ser totalment normalitzat", afegeix. 

El motiu, segons Eloi Cortés, regidor d'acció social, és que els nens puguin accedir-hi en igualtat de condicions. Hi ha tres eixos: un augment del 50% en prestacions d'urgència social per a la participació en casals, fins 120.000 euros; 55.000 euros per garantir alimentació a infants que ho necessiten –mitjançant targetes moneder per a 340 infants– i una aportació municipal de 134.000 euros per cobrir el sobrecost que han d'afrontar les famílies al programa Fem Vacances, més 30.000 euros per la quota ordinària.

D'altra banda, també creixen les subvencions a les entitats de lleure al voltant d'un 136%. La partida d’ajuts creix fins els 130.000 euros.

L'alcaldessa ha aprofitat per recordar que els 17.000 infants sabadellencs de sis a dotze anys rebran per correu ordinari una mascareta infantil reutilitzable a partir de la setmana vinent.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top