Ciutat

L’Ajuntament incrementa l’ajuda a les entitats pels casals d’estiu i proporciona suport logístic

L’Ajuntament incrementa l’ajuda a les entitats pels casals d’estiu i proporciona suport logístic

El casal d'estiu de La Baldufa / LLUÍS FRANCO

Ajuntament i entitats organitzadores del lleure d’estiu a la ciutat han acordat posar fil a l’agulla perquè els casals puguin començar amb la normalitat més gran possible. L’objectiu és anar  adaptant-se a la nova normativa deguda a la Covid-19. Entre altres mesures, el govern local, ha comunicat a les entitats un increment en les ajudes dels casals que passen de 55.000  a 130.000 euros.

Les entitats que sol·licitin aquestes ajudes haurà de complir el requisit d’haver organitzat durant tres anys seguits casals a la ciutat. D’altra banda, les ajudes no es podran demanar per destinar-les a casals en ruta ni a cases de colònies.

Els casals que vulguin optar a aquestes ajudes haurà de fer abans del 8 de juny. El tràmit, en altres ocasions lent, s’ha agilitzat, fins al punt que l’ajuntament preveu que els diners arribin mentre s’estiguin duent a terme les activitats d’estiu. L’aprovació d’aquest increment en els ajuts a casals d’estiu s’aprovarà en el pròxim ple municipal, a celebrar la primera setmana de juny.

La neteja, una peça clau

En la reunió d’aquest dimecres, l’Ajuntament ha explicat a les entitats que la neteja diària de les instal·lacions que ocupen els casals anirà a càrrec dels serveis que el consistori té contractats d’altres anys. Aquest és un punt molt important i que preocupava les entitats organitzadores , donada la obligatorietat de complir amb les mesures dictades per la Generalitat. Això no obstant, la higiene i neteja dins de l’horari lectiu dels casals, anirà a càrrec dels organitzadors.

L’Ajuntament, també ha posat èmfasi amb el protocol d’accés i sortida dels infants dels casals. S’ha demanat als organitzadors que tant la sortida com l’entrada es faci per punts diferents. Per facilitar aquesta maniobra, l’Ajuntament posarà a disposició dels casals espais pròxims com ara places i parcs.

Els pares podran deixar els nens i recollir-los en el mateix punt, un cop s’hagi acabat l’activitat.
També se’ls ha notificat que hi haurà equips EPI pels monitors i suficients mascaretes per a ús diari. Pel que fa al transport, hi hauria la possibilitat de sol·licitar, prèviament, algun bus de reforç per fer un itinerari concret dins la ciutat.

Les piscines, amb horaris

L’Ajuntament de Sabadell té previst obrir les piscines  municipals a partir del 6 de juliol amb un 50% d’aforament. En el cas dels casals, aquest és un espai molt utilitzat i preuat, però s’haurà d’utilitzar de forma esglaonada, per torns de matí i tarda. Al migdia, les piscines romandran tancades per a poder desenvolupar una neteja a fons i desinfecció de les instal·lacions.

Un altra novetat ha estat l’anunci fet per part del govern municipal, respecte al preu de l’entrada a les piscines per nen. Enguany, el cost ha baixat considerablement, quedant a 1,25 per nen a les piscines municipals, a excepció de la bassa, que el preu s’estableix en 1,95 per nen.

Els espais escolars

Una de les incògnites que planaven damunt la posada en marxa dels casals era, fins ara, la possibilitat que alguns responsables de centres escolars no volguessin cedir els espais de les escoles per fer-hi els casals. El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha volgut dissipar els dubtes dels organitzadors dels casals, assegurant que els centres educatius estaran oberts per rebre els casals d’estiu. L’Ajuntament de Sabadell,  s’ha ofert com a mitjancer, en casos que algun dels centres educatius és negui a cedir els espais i intentar buscar una solució

Comentaris
To Top