Publicitat
ESPORTS

Mor Joan Fernández, llegenda de l'automobilisme

Joan Fernández, en una imatge d'arxiu / CEDIDA

Tres dècades de competició van convertir a Joan Fernández en un gran campió. Guanyador de diversos campionats d'Espanya, és l'únic sabadellenc que ha guanyat el premi a millor esportista de Sabadell en tres dècades diferents –1959, 1966 i 1974–.

Fundador de l'escuderia Montjuïc, la més important d'Espanya va començar en el món del motociclisme, quan l'any 1954 va guanyar el ral·li Montecarlo. Però on es va forjar la seva dilatada carrera va ser al volant, sobretot, d'un Porsche. Fernández (11/12/1930) va aconseguir proclamar-se bicampió d'Europa de Muntanya i 10 vegades d'Espanya; dues vegades campió d'Espanya de velocitat en circuit; tres cops campió d'Espanya de ral·lis, a més de nombrosos campionats de Catalunya. Destaquen set participacions a les 24 hores de Le Mans, amb un 5è lloc com a millor resultat, i també les victòries a les 12 i 6 hores de Montjuïc, Ral·li Catalunya o Ral·li Costa Brava.

Soci d'honor del Motor Club Sabadell (2005), va participar en 750 curses on va aconseguir més de 300 pòdiums. Va compaginar el món de l'automobilisme amb el ram del tèxtil. Es dóna la trista circumstància que fa pocs mesos va morir Francesc Urpí, que durant vint-i-vuit anys va ser el seu mecànic de competició i persona de confiança, amb qui també va fer companyia com a socis al concessionari Ippon Vallès, el primer de la marca Toyota a Sabadell.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top